الزامات حقوقی راه اندازی استارتاپ

الزامات حقوقی راه اندازی استارتاپ در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته و برای شکل گیری یک استارتاپ بسیار حائز اهمیت است. با رشد و شکل گیری شرکت ها و مجموعه های استارتاپ در سال های اخیر فضای متفاوتی به وجود آمد و مفاهیم جدیدی به دنیا معرفی شد. این کسب و کارها در کنار کارآفرینی فناوری های جدید را به دنیا معرفی می کنند و طیف وسیعی از ایده ها را به مرحله ی عمل می رسانند. این شرکت ها علی رغم تفاوت هایی که با شرکت های بازرگانی و تجاری دارند، ملزم به پیروی از قوانین و مقررات خاص خود هستند. این قوانین و مقررات چارچوب های کلی فعالیت های مجموعه را تعیین می کنند و از طرفی بسیار سرنوشت ساز هستند.

در نظر داشته باشید که این قوانین و مقررات محدود کننده نیست و تماما در راستای بهبود عملکرد این مجموعه ها در نظر گرفته شده است. به نظر شما الزامات حقوقی راه اندازی استارتاپ ها در ایران شامل چه مواردی می گردد؟ در ادامه با ما همراه باشید.

الزامات حقوقی راه اندازی استارتاپ

نگاهی به الزامات حقوقی راه اندازی استارتاپ 

شکل گیری و رشد یک استارتاپ از زیرساخت های آن آغاز می شود و در ادامه با الزامات حقوقی آن رشد می کند و تکمیل می شود. اگر بخواهیم الزامات حقوقی استارتاپ ها را دقیق تر بررسی کنیم ابتدا بایستی مراحل زیر را در نظر داشته باشیم:

  • مرحله ی راه اندازی و شکل گیری
  • مرحله ی تکامل و پیشرفت
  • استارتاپ های پیشرفته

در مرحله ی راه اندازی و شکل گیری استارتاپ، شالوده و بنیان مجموعه ی شما پایه ریزی می شود. در حقیقت تمامی آینده ی استارتاپ شما به تصمیماتی بستگی دارد که در مرحله ی راه اندازی شکل می گیرند. طبیعتا حرکت در مسیر قانونی می تواند آینده ی استارتاپ شما را تضمین کند. از سوی دیگر شما از حمایت و پشتیبانی قانون برخوردار خواهید شد و این برای کسب و کار شما ضروریست. در ادامه الزامات حقوقی راه اندازی استارتاپ ها را با نگاهی دقیق تر بررسی خواهیم کرد:

کسب مجوز های قانونی جزء مهم ترین الزامات حقوقی راه اندازی استارتاپ به شمار می رود. 

کسب مجوزهای اولیه برای آغاز کار مهم ترین اصل قانونی است. شما بایستی در نظر داشته باشید که قرار است یک فعالیت گسترده را در آینده انجام دهید. بنابراین موظف هستید کلیه ی فعالیت های خود را در چارچوب های قانونی آغاز کنید و بر آن پایبند باشید. عدم کسب مجوزهای قانونی می تواند از فعالیت شما در آینده جلوگیری کند و همچنین مسئولیت کیفری به همراه داشته باشد.

ثبت شرکت را فراموش نکنید.

شما برای فعالیت های خود در قالب استارتاپ به یک شرکت معتبر و قانونی نیاز دارید. بایستی قالب مناسبی برای شرکت خود انتخاب کنید و اساسنامه ی آن را نیز تنظیم کنید. همچنین انتخاب اعضای شرکت نیز ضروریست. در نهایت شرکت خود را بایستی به صورت رسمی ثبت کنید. تمامی فعالیت شرکت خود را به صورت واضح مشخص کنید. در نظر داشته باشید که کدام فعالیت ها در محدوده ی ایران جرم تلقی می شود. از طرفی ثبت شرکت به جذب سرمایه از سوی سرمایه گذار کمک می کند.

برندسازی آغاز مسیر رشد شماست.

اهمیت برند در دنیای امروزی بر کسی پوشیده نیست. شما برای معرفی مجموعه ی خود به یک برند شناخته شده و معتبر نیاز دارید. بنابراین از همان روزهای آغازین بایستی از برند خود رونمایی کرده و مراحل قانونی آن را سپری کنید.

دامنه ی اینترنتی مخصوصی برای استارتاپ خود داشته باشید.

ذات هر استارتاپی با دنیای فناوری گره خورده است. برای حضور قوی و موثر در فضای مجازی شما به یک دامنه ی قدرتمند و شناخته شده نیاز دارید که برازنده ی استارتاپ شما باشد. مراحل قانونی ثبت دامنه را دنبال کنید و آن را به ثبت برسانید.

حقوق کار و بیمه تضمین کننده ی راه شماست.

اهمیت نیروی انسانی را در شکل گیری و رشد یک استارتاپ فراموش نکنید. برای حضور نیروی انسانی شما بایستی به قوانین کار و بیمه توجه داشته باشید.

قراردادها و توافق نامه ها جزء الزامات حقوقی راه اندازی استارتاپ ها محسوب می شوند. 

در دنیای امروزی هر آغازی منوط به عقد قرارداد و توافق نامه های دوجانبه است. توافق نامه محرمانگی را فراموش نکنید. برای تنظیم دقیق تر این قراردادها می توانید از وکلای باتجربه و متخصص کمک بگیرید.

حقوق مشتریان اهمیت دارد.

موفقیت و آینده ی استارتاپ شما در گرو تعاملی است که با مشتریان خود خواهید داشت. بنابراین از حقوق مشتریان خود آگاه باشید و در تمام طول مسیر به آن توجه کنید.

مالکیت فکری و ثبت اختراع ایده فرصتی برای تجلی استعدادهای شماست.

هر استارتاپی مملو از اختراع و ایده است. قوانین ایران به شما اجازه می دهد که از طریق حقوق مالکیت فکری بتوانید ایده ها و اختراعات خود را به نام خود ثبت کنید. در این صورت کسی نمی تواند آن را سرقت کرده و به نام خود از آن سوءاستفاده کند.

الزامات حقوقی راه اندازی استارتاپ

انجام مشاوره تخصصی 

این نمایی کلی از الزامات حقوقی راه اندازی استارتاپ ها در ایران بود. طبیعتا مرزهای جغرافیایی می تواند قوانین و مقررات را تغییر دهد و شما برای راه اندازی یک استارتاپ در خارج از مرزهای ایران بایستی به قوانین و مقررات محل خود توجه داشته باشید. همچنین پاره ای الزامات حقوقی بین المللی نیز وجود دارد که رعایت آنها برای استارتاپ های بین المللی ضروریست. در نهایت اینکه شما یک راه طولانی و پر چالش پیش رو دارید که بایستی به موازات قانون و تکنولوژی حرکت کنید.

حضور یک وکیل متخصص و باتجربه می تواند جزئیات قانونی بیشتری به همراه داشته باشد و در تمام طول این مسیر همراه شما خواهد بود. بابهره گیری از تجربیات و دانش یک وکیل متخصص می توانید در مسیر قانونی حرکت کنید و افق چشم انداز موفقیت آمیزتری را برای خود ترسیم نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره تخصصی در این زمینه می توانید با مجموعه دکتر امیر جوادی در ارتباط باشید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *