سایفرپانک و نقش آن در ارز دیجیتال

سایفرپانک با هدف حفظ حریم خصوصی افراد از طریق فناوری های رمزنگاری شده صورت می پذیرد و امروزه به عنوان یک جنبش مطرح است. حفظ حریم خصوصی افراد قرن هاست که مورد توجه بشر قرار دارد و در بسیاری از تمدن های تاریخی مورد توجه قرار گرفته است. اولین تجربه های بشر در این راستا را می توان در تمدن مصر جستجو کرد. کتیبه هایی مربوط به 4000 سال پیش در کشور مصر وجود دارد که با خط هیروگلیف حکاکی شده و تصاویری از اشیا و جانوران در آن نقش بسته است. در حقیقت مصریان باستان تلاش کرده اند تا از این طریق پیام مهمی را به آیندگان انتقال دهند که درک آن نیاز به رمزگشایی دارد.

چنین جنبش هایی سرآغاز مسیری شد که امروزه تحت عنوان سایفرپانک شناخته می شود. یک روش ایمن و مطمئن برای کدگذاری و رمزنگاری اطلاعات که با اهداف مختلفی صورت می پذیرد. در سال های اخیر سایفرپانک در حوزه ی کریپتوکارنسی بسیار مورد توجه قرار دارد. البته به خاطر داشته باشید که این شکل از رمزنگاری به صورت غیرمحرمانه صورت می پذیرد و مانعی برای مقررات و قوانین دولت ها نخواهد بود. به نظر شما حفظ حریم خصوصی افراد در حوزه ی کریپتوکارنسی چقدر حائز اهمیت است؟ در ادامه با ما همراه باشید.

سایفرپانک

نگاهی به سایفرپانک 

حفظ حریم خصوصی افراد به خصوص در فضای مجازی برای کاربران بسیار حائز اهمیت است و با امنیت آنها ارتباط مستقیمی دارد. رمزنگاری یکی از روش هایی است که به حفظ حریم خصوصی افراد و ایجاد امنیت بیشتر برای کاربران کمک می کند و تقریبا در سرتاسر دنیا شناخته شده است. بشر قرن هاست که به ارزش رمزنگاری پی برده و همواره در تلاش بوده تا از طریق تکنولوژی به روش های بهتری برای خلق آن دست یابد. رمزنگاری علاوه بر اینکه هیجان انگیز به نظر می رسد می تواند از حریم خصوصی و اطلاعات مورد نیاز شما نیز به خوبی محافظت کند. دلایل بسیار زیادی در ورای رمزنگاری اطلاعات می تواند وجود داشته باشد.

اهمیت این موضوع در فضای کریپتوکارنسی به مراتب بیشتر است. چرا که افراد تمایل دارند هویت اصلی خود را پنهان نگاه داشته و در عین حال آزادانه به معامله و خرید و فروش بپردازند. به خصوص در شرایطی که یکی از ویژگی های اصلی معاملات ارز دیجیتال غیرمتمرکز بودن آن و ناشناخته ماندن هویت افراد ذکر شده است. بنابراین انتظار می رود که در چنین معاملاتی بتوان فناوری رمزنگاری را به عالی ترین شکل خود مشاهده نمود.

رمزنگاری به مفهوم امروزی آن برای اولین بار در جنگ جهانی اول به وجود آمد. در ادامه و پس از جنگ جهانی دوم مفهوم سایفرپانک به مرور زمان تکمیل شد و به شکل امروزی خود رسید. با ورود به عصر الکترونیک رمزنگاری و حفظ حریم خصوصی افراد اهمیت و جایگاه اصلی خود را نشان داد و یک جنبش بین المللی بزرگ در این راستا شکل گرفت. حفظ حریم خصوصی به معنی پنهان کاری و یا نقض قوانین دولتی و بین المللی نیست. بلکه جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده از این اطلاعات است و محدود کردن دسترسی های غیرضروری و غیرلازم به اطلاعات کاربری افراد.

نگاهی به ارتباط سایفرپانک و ارز دیجیتال

حفظ حریم خصوصی در یک جامعه ی آزاد و مستقل بسیار مهم است و همواره مورد تاکید قرار دارد. جنبش سایفرپانک ویژگی ها و اهدافی را دنبال می کند که مشابه آن را می توان در بسیاری از ارزهای دیجیتال مشاهده نمود. ناشناس ماندن هویت کاربران و تراکنش ها در بسیاری از معاملات رمزارزها نظیر بیت کوین مطرح است و این امر چیزی جز یک سایفرپانک نخواهد بود. نکته ی قابل توجه این ماجرا اینجاست که تعداد زیادی از استفاده کنندگان و مشارکت کنندگان در معاملات و تراکنش های رمزارزهایی نظیر بیت کوین حضور دارند و با حجم عظیمی از پردازش اطلاعات روبرو هستیم. در چنین شرایطی امنیت و تمرکز زدایی به عالی ترین شکل ممکن به چشم می خورد. در این میان هویت تمامی کاربران محفوظ و پنهان است. البته امکان ردیابی تراکنش ها امکانپذیر است ولی حفظ حریم خصوصی افراد مورد توجه و تاکید قرار دارد.

جنبش سایفرپانک در ورای خود دقیقا روی چنین مساله ای تاکید می کند و به نوعی مروج آن به شمار می رود. می توان گفت بسیاری از ویژگی های ذاتی ارز های دیجیتال برگرفته و تحت تاثیر سایفرپانک ها بوده و از آن تبعیت می کند. با نگاهی به فناوری های دنیای کریپتوکارنسی نظیر شبکه ی بلاکچین به این نتیجه می رسیم که رد پای سایفرپانک ها پررنگ تر است. پاسخ اولین ایمیل ساتوشی ناکاموتو از سوی یکی از اعضای سایفرپانک به نام هال فینی صورت پذیرفت. همین مساله موید این امر است که بیت کوین از سوی جامعه ی سایفرپانک کاملا مورد تایید است.

سایفرپانک

انجام مشاوره تخصصی 

جامعه ی سایفرپانک روی دو مقوله ی حفظ حریم خصوصی و امنیت تاکید ویژه ای دارند و همواره در صدد ترویج و گسترش آن هستند، دو نکته ی مهمی که بسیاری از ارزهای دیجیتال نیز روی آن تاکید دارند و رقابت سرسختی در جریان است. کنترل محیط های دیجیتال و عدم نظارت دولت ها بر آن برای بسیاری از کاربران این حوزه اهمیت دارد و معتقد هستند که می تواند رویای غیرمتمرکز بودن دنیا را به واقعیت تبدیل کند.

در مقابل قطعا چنین امری از دید دولت ها قابل قبول نخواهد بود و ممکن است قوانین داخلی زیادی در صدد نقض  ومقابله ی با آن باشند. به همین دلیل جنبش سایفرپانک هنوز به یک جنبش رسمی در سرتاسر دنیا تبدیل نشده و راه درازی در پیش دارد. با این حال می تواند تجارب متفاوتی برای بشر رقم بزند و در تحقق رویای دیرینه ی بشر برای دستیابی به یک جهان غیرمتمرکز تاثیرگذار باشد. در نهایت اینکه جنبش سایفرپانک از طریق دانش کد نویسی در تلاش است تا امنیت کاربران را در دنیای دیجیتال فراهم نماید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره تخصصی در این زمینه می توانید با مجموعه دکتر امیر جوادی در ارتباط باشید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *