سولانا را بهتر بشناسیم.

سولانا در واقع نوعی شبکه ی بلاکچین است که دارای یک توکن بومی و اختصاصی به نام سولانا می باشد. سولانا که با نام اختصاری SOL شناخته می شود یکی از انواع ارز های دیجیتال حال حاضر دنیا به شمار می رود. امروزه شبکه ی بلاکچین سولانا به عنوان یکی از پشتیبان کننده های قوی در حوزه ی قرارداد های هوشمند و اجرای برنامه های غیرمتمرکز شناخته می شود.

سولانا زمانی بیشتر مورد توجه قرار گرفت که بیت کوین ریزش خود را تجربه می کرد. در واقع در زمان سقوط ارزش بیت کوین سولانا نه تنها سقوط نکرد، بلکه شاهد روند روبه رشد آن نیز بودیم. به نظر شما چه عاملی سبب رشد سولانا گردید ؟ آینده ی شبکه ی سولانا را چگونه پیش بینی می کنید؟ در ادامه با ما همراه باشید.

سولانا

 نگاهی به تاریخچه ی سولانا

آناتولی یاکوونکو و گرگ فیتزجرالد در سال 2017 میلادی سولانا را پدید آوردند. اما رونمایی رسمی از آن در سال 2020 صورت پذیرفت. همانطور که پیشتر اشاره کردیم سولانا یک شبکه ی بلاکچین است که دارای یک توکن اختصاصی می باشد. شبکه ی بلاکچین سولانا و توکن بومی آن از الگوریتم اثبات سهام بهره می برد و به کاربران خود پاداش اهدا می نماید. تمامی کارمزد های این شبکه از فیلتر SOL عبور کرده و سپس محاسبه می گردد. در نهایت پس از دریافت سوزانده شده و این به امنیت بالای شبکه کمک می کند.

شبکه ی سولانا و رمزارز اختصاصی آن از ویژگی های منحصر به فرد زیادی برخوردار است که موجب گردید در مدت زمانی کوتاه به یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین شبکه ها در سطح دنیا تبدیل گردد. به طوری که تراکنش های آن به شکلی بی سابقه افزایش یافت. به عقیده ی کارشناسان این محبوبیت تا حد زیادی به اهداف کار گرفته شده در طراحی شبکه ی سولانا مرتبط است.

این اهداف را می توان در سه فاکتور مهم زیر طبقه بندی کرد:

بهبود مقیاس پذیری

شبکه ی سولانا با بهره مندی از از الگوریتم های مختلفی از جمله الگوریتم اجماع اثبات تاریخ POH توانسته میزان مقیاس پذیری شبکه را افزایش دهد و در نتیجه قابلیت های استفاده از شبکه به طرز چشمگیری بیشتر شده است.

کارمزد پایین برای استفاه از شبکه

علی رغم امکانات پیشرفته و پردازش های سریعی که در شبکه ی سولانا تعریف شده است شاهد کارمزد های بسیار پایینی در این شبکه هستیم. این یکی از مهم ترین اهدافی بود که به محبوبیت این شبکه در جهان کمک شایان توجهی کرد.

مدت زمان کوتاه برای پردازش

مدت زمان اعتبار سنجی برای اجرای قراردادهای هوشمند فاکتور بسیار مهمی است که در شبکه های بلاکچین اهمیت بسیار زیای دارد. به طوری که شاهد مدت زمان بسیار کوتاهی برای دریافت تأییدیه ها هستیم . سولانا با بهره مندی از الگوریتم اثبات زمان این توانایی را دارد که جهت افزایش سرعت بلاکچین گذر زمان را به سادگی و صورت یک کد وارد دفتر کل نماید.

7 ویژگی منحصر به فرد سولانا

اثبات تاریخچه ( Proof of History )

فناوری اثبات تاریخچه کمک می کند تا ردیابی و پیگیری تراکنش های شبکه آسان تر انجام گردد. یک فناوری کارآمد و منحصر به فرد که با ادغام مهره های زمانی می تواند ترتیب وقایع را مرتب سازد.  POH یا همان Proof of History یک جزء در الگوریتم اجماع اثبات سهام در سولانا به شمار می رود. لازم به ذکر است هر بلاک جدید در سولانا در فاصله ی زمانی 400 میلی ثانیه ایجاد می گردد. اثبات تاریخچه در واقع یک منبع بسیار امن و رمز نگاری شده است که می تواند یک مرجع سراسری در شبکه برای زمان ایجاد نماید.

تحمل خطای برج بیزانس ( Byzantium Failure Tolerance Tower )

برج BFT از عملکردی مشابه با  Practical Byzantine Fault Tolerant (PBFT)  برخوردار است.

توربین ( Turbine )

توربین یک فناوری بسیار پیشرفته است که جهت ارسال سریع تر داده ها آنها را به بیت تقسیم می کند. چنین امری برای مواقعی که با پهنای باند کمتری روبرو هستیم بسیار کارآمد می باشد.

جریان خلیج ( Gulf Stream )

جریان خلیج نوعی فناوری است که بر اساس آن تمامی معاملات شبکه ی سولانا قبل از اتمام بلوک به سوی اعتبار سنج ها هدایت می گردد.

سطح دریا ( Sea level )

سطح دریا نوعی فناوری منحصر به فرد است که امکان اجرای همزمان قراردادهای هوشمند را در شبکه ی سولانا امکانپذیر می سازد.

پردازش خط لوله ای ( Pipelining )

پردازش خط لوله ای Pipelining به عنوان واحد پردازش معاملات درون شبکه ای شناخته می شود.

ابر شکن ( Cloud Break )

ابر شکن به عنوان حساب شبکه شناخته می شود.  کابرد اصلی این فناوری برای تسهیل در خواندن و نوشتن همزمان داده ها در کنار پردازش خط لوله ای می باشد.

انجام مشاوره حقوقی

شبکه ی سولانا به دلیل عملکرد منحصر به فرد و قابل قبول خود در سال های اخیر با حجم بالایی از تراکنش ها مواجه گردیده است . علی رغم اینکه تا بدین لحظه در حدود 9 بار با توقف آن روبرو شده ایم و این موضوع با نگرانی هایی برای کابران همراه بوده است ، امنیت بالا و غیرمتمرکز بودن این شبکه کماکان آن را در صدر یکی از بهترین شبکه ها در سطح دنیا قرار داده است.

از نظر بسیاری از کارشناسان و نظریه پردازان حوزه ی ارزدیجیتال عملکرد منحصر به فرد و کارآمد بودن سولانا باعث گردیده تا در آینده ای نزدیک این رمزارز به عنوان یکی از ارزشمندترین و سودآورترین رمزارز های دنیا مطرح گردد. با این حال به دلیل ویژگی های شبکه ی سولانا نمی توان رمزارز سولانا را به صورت مستقیم استخراج کرد.

به نظر شما آیا سولانا می تواند رقیبی جدی و سرسخت برای بیت کوین به حساب بیاید؟ ارزش خرید این رمزارز را چگونه ارزیابی می کنید. نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره حقوقی در این زمینه می توانید با مجموعه ی دکتر امیر جوادی در ارتباط باشید.

یک دیدگاه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *