کلاهبرداری ملکی و بررسی روش های مقابله با آن

کلاهبرداری ملکی یکی از مرسوم ترین روش های کلاهبرداری در سال های اخیر شناخته شده و سودهای کلانی را روانه ی جیب کلاهبرداران و سودجویان کرده است. املاک حوزه ای گسترده و وسیع با چالش های حقوقی فراوان است که همیشه بستر مناسبی برای اعمال مجرمانه شناخته می شود. جعل سند و و کالت نامه ، عدم انجام تعهدات ، فروش مال غیر و … تنها بخشی از جرایم این حوزه را تشکیل می دهد.

معاملاتی که پیرامون املاک به وجود می آید بر پایه ی اعتماد متقابل طرفین شکل گرفته و پول های کلانی رد و بدل می شود. در بیشتر این موارد کلاهبرداران و سودجویان اعتماد افراد را نشانه گرفته و مقاصد مجرمانه ی خویش را اجرا می کنند. آیا تجریه ای از پرونده ی کلاهبرداری ملکی داشته اید؟ در ادامه با ما همراه باشید.

نگاهی به جرم کلاهبرداری

کلاهبرداری به عنوان یکی از شایع ترین جرائم علیه اموال و مالکیت افراد شناخته می شود. در جرم کلاهبرداری قصد مجرمانه محرز است . فرد کلاهبردار با توسل به فریب و تقلب و نیرنگ، اموال و دارایی افراد را از چنگشان در آورده و تصاحب می کند. بایستی توجه داشت که در کلاهبرداری ناآگاهی از قصد مجرم و رضایت قربانیان پایه و اساس جرم را تشکیل می دهد. جرم کلاهبرداری با دو عنصر قانونی زیر همراه می باشد.

  • فریب افراد
  • توسل به وسایل متقلبانه

در جرم کلاهبرداری بر خلاف سرقت افراد قربانی با رضایت کامل اموال و دارایی های خود را تسلیم طرف مقابل می کنند. این موضوع در شرایطی صورت می پذیرد که فرد مجرم با فریب و تقلب از اعتماد افراد استفاده کرده و در واقع نوعی سوءاستفاده مطرح است. طبیعیست که با در نظر گرفتن چنین شرایطی اثبات جرم به مراتب مشکل تر و پیچیده تر می گردد.

مجازات کیفری جرم کلاهبرداری با نوجه به نوع آن تعیین می گردد. از نظر قوانین ایران جرم کلاهبرداری به دو نوع کلاهبرداری مشدد و ساده تقسیم می شود.

انواع روش های کلاهبرداری ملکی

کلاهبرداری ملکی هنگامی به وقوع می پیوندد که با توسل به فریب و تقلب مانند استفاده از مدارک و اسناد جعلی و یا با هویتی جعلی و غیرواقعی افراد را برای انجام معاملات ملکی ترغیب کرده و یا در حین انجام معامله عملیات مجرمانه صورت می گیرد . بدین ترتیب می توان از این طریق اموال و دارایی های افراد را به چنگ آورد.

این یک نمای کلی از جرم کلاهبرداری ملکی بود . کلاهبرداران برای انجام مقاصد سودجویانه و مجرمانه ی خود از روش های مختلفی استفاده می کنند . در ادامه به بررسی این جرایم خواهیم پرداخت:

استفاده از دفاتر املاک جعلی و غیرواقعی برای انجام معاملات ملکی

دفاتر مشاور املاک به عنوان یکی از موفق ترین و پولساز ترین مشاغل سال های اخیر به حساب می آید. برای راه اندازی و تاسیس دفتر مشاور املاک به مجوز های قانونی نیاز می باشد . به عبارت دیگر دفاتری که فاقد مجوز قانونی هستند فعالیت غیرقانونی دارند.

یکی از مرسوم ترین شیوه های کلاهبرداری در سال های اخیر راه اندازی دفاتر جعلی و بدون مجوز است. مجرمان با اجاره ی دفتری شیک در یکی از محله های معتبر اقدام به جلب اعتما مشتریان می نمایند و پس از کلاهبرداری به صورت یک شبه متواری می گردند.

گاه شخص خریدار خود نیز یکی از اعضای تیم کلاهبرداری است و در انجام عملیات مجرمانه دخیل می باشد.

راه حل مقابله با چنین مسأله ای این است که قبل از هر اقدامی مجوز های قانونی دفتر املاکی که انتخاب کرده اید را بررسی نموده و از قانونی بودن آن مطمئن شوید. 

کلاهبرداری ملکی از طریق تنظیم وکالتنامه ی جعلی

وکالتنامه ی جعلی یکی از مرسوم ترین روش های کلاهبرداری املاک به شمار می رود. وکالتنامه در ظاهر یک کاغذ ساده است . اما اختیارات قانونی فراوانی به افراد می بخشد. با جعل وکالتنامه می توان برای فروش هر ملکی اقدام نمود . از آنجایی که فروش املاک با وکالتنامه قانونی به شمار می رود اثبات آن دشوار و پیچیده خواهد بود.

کلاهبرداران با تنظیم وکالتنامه ی جعلی خود را به عنوان نماینده ی قانونی صاحب ملک معرفی می کنند و برای معامله ی ملک اقدام می نمایند. طبیعیست در چنین شرایطی با شکایت صاحب ملک معامله زیر سوال می رود و امکان بازپسگیری ملک وجود دارد.

راه حل مقابله با چنین مسأله ای این است که معاملات ملکی خود را در حضور صاحب ملک و پس از احراز هویت او انجام دهید. به کپی مدارکی که ارائه شده اکتفا نکنید . همچنین در صورتی که شخصی با وکالتنامه به معامله ورود کرده است از صحت گفته ها و وکالتنامه ی او مطلع شوید. اگر صاحب ملک خارج از کشور حضور دارد و به او دسترسی ندارید بهتر است از طریق تماس تلفنی موضوع را پیگیری کنید. همچنین مشورت با افراد آگاه را فراموش نکنید. 

آگهی های ارائه ی تسهیلات بانکی

نوعی کلاهبرداری ملکی تحت عنوان ارائه ی تسهیلات بانکی وجود دارد که افراد با ثبت شرکت و انتشار آگهی مبنی بر ارائه ی تسهیلات بانکی اقدام به فریب قربانیان خود می کنند. در این روش کلاهبرداران کارشناسانی را برای قیمت گذاری ملک مورد نظر اعزام کرده و از طریق قیمت گذاری غیرواقعی و با استفاده از سربرگ های دولتی و جعل اسناد اقدام به کلاهبرداری می کنند.

راه حل مقابله با چنین مسأله ای این است که در صورت مشاهده ی هرگونه آگهی اخذ وام و یا ارائه ی تسهیلات بانکی از سوی افراد و شرکت های خصوصی، با افراد آگاه مشورت کرده و از صحت و درستی آن مطلع شوید. همچنین به یاد داشته باشید در چنین مواردی سریعا اعتماد نکنید و تحقیقات و بررسی های بیشتری به عمل بیاورید.

اجاره ی ملک

رهن و اجاره ی املاک روش جدیدی است که این روزها برای کلاهبرداری ملکی مورد استفاده قرار می گیرد. روش هایی که این نوع کلاهبرداری به چشم می خورد پیچیده و گسترده است . چند توصیه ی قانونی به شما کمک می کند تا آگاهانه تر وارد چنین معاملاتی شوید.

  • اگر مبلغی را به عنوان بیعانه و یا پیش پرداخت به مالک پرداخت کرده اید، حتما در متن قرارداد اجاره ذکر کنید.
  • قرارداد اجاره در حضور مالک و مستاجر تنظیم شود.
  • در متن قرارداد اجاره به شرایط و موارد فسخ اشاره گردد .
  • برای قرارداد اجاره ی خود کد رهگیری اخذ کنید.
  • نحوه ی پرداخت ثمن معامله در متن اجاره نامه ذکر شود.
  • قرارداد اجاره زیر نظر دفتر مشاوره ی املاک تنظیم گردد.
  • دقت کنید که مشخصات ذکر شده در متن قرارداد با مشخصات ملک مورد نظر مطابقت داشته باشد.

کلاهبرداری ملکی از طریق تنظیم مبایعه نامه ی جعلی برای معاملات املاک

تنظیم مبایعه نامه ی جعلی یکی از شگردهای مجرمین برای کلاهبرداری ملکی است. مبایعه نامه سندی مکتوب است که بر اساس اعلام رضایت میان خریدار و فروشنده تنظیم می شود. مبایعه نامه نشان می دهد که خریدار و فروشنده معامله و شرایط و تعهدات ناشی از آن را پذیرفته اند . مبایعه نامه به صورت دستی تنظیم می شود و طبیعیست که می تواند پذیرای اعمال مجرمانه ی بسیاری باشد. از جمله فروش ملک به چندین نفر که در گذشته به کررات رخ می داد.

راه حل مقابله با چنین مسأله ای این است که برای معاملات و تمامی قراردادهای ملکی خود کد رهگیری اخذ نمایید. کد رهگیری یک شناسه ی چند رقمی منحصر به فرد است که در بردارنده ی اطلاعات معامله از جمله مشخصات کامل ملک و نام خریدار و فروشنده می باشد. با اخذ کد رهگیری برای مبایعه نامه ، قرارداد مذکور در سامانه ی یکپارچه ی کشوری ثبت می شود. در نتیجه می توان از فروش ملک به چندین نفر جلوگیری کرد.

پیش فروش آپارتمان

در پیش فروش آپارتمان قیمت ها به طرز قابل توجهی پایین تر است. در نتیجه بسیاری از افراد از چنین معاملاتی استقبال کرده و اقدام به معامله می کنند. اما این روش به عنوان یکی از راه های کلاهبرداری در سال های اخیر شناخته شده است. چرا که مالک آپارتمان به راحتی می تواند واحد های نیمه ساخته ی خود را با تنظیم اسناد جعلی به چندین نفر فروخته و متواری گردد. موضوعی که به کررات دیده شده و سودهای کلانی را روانه ی جیب مجرمان کرده است. همچنین ممکن است ملکی که تحویل مشتری می گردد با توضیحاتی که فروشنده در ابتدای امر بیان کرده متفاوت باشد. تمامی این جرایم قابل پیگیری های قانونی بوده و با برخورد قضایی همراه است.

راه حل مقابله با چنین مسأله ای این است که اگر قصد پیش فروش آپارتمانی را دارید بهتر است برای معاملات خود کد رهگیری اخد کرده و با فروشندگان به نام و شناخته شده وارد معامله شوید.

معامله ی ملک بدون بازدید

با گسترش فضای مجازی و شبکه های اجتماعی صنعت تبلیغات حوزه ی املاک با تحولات زیادی روبرو شده است . عکس و فیلم های جذاب در کنار توضیحاتی فوق العاده کافیست تا برای مشتریان وسوسه انگیز باشد . این به عنوان یکی از روش های کلاهبرداری ملکی در سال های اخیر شناخته شده است. در این روش مجرمان با ارائه ی عکس های رویایی از ملک مورد نظر قربانیان خود را به دام می اندازند.

در بسیاری از این موارد در واقع هیچ ملکی وجود ندارد. کلاهبردارن با دریافت مبالغی کلان متواری شده اند و ضرر های جبران ناپذیری به قربانیان وارد شده است.

برای مقابله با چنین مسأله ای بهتر است قبل از انجام هرگونه معامله ای از در این زمینه از صحت گفته های طرف مقابل مطلع شوید. همچنین اسناد و مدارکی را که در این زمینه وجود دارد با دقت هرچه تمام بررسی نمایید.

املاک در رهن بانک

ملکی که در رهن بانک گذاشته می شود با انتقال مالکیت آن همراه نیست. رهن تنها نوعی حق تقدم برای مرتهن ایجاد می کند. در صورت بروز مشکل مرتهن می تواند از محل فروش آن برای استیفای طلب خود اقدام نماید.

فروش ملک در رهن بانک به منزله ی فروش مال غیر نیست . اما در صورتی که ملکی در رهن بانک قرار دارد به این معناست که ملک مزبور دارای بدهی بانکی می باشد.

در صورتی که برای تسویه ی بدهی بانک اقدم نگردد بانک می تواند از طریق فروش ملک بدهی خود را تسویه کند . بنابراین فروشنده موظف است این موضوع را به خریدار اطلاع دهد.

راه حل مقابله با چنین مسأله ای این است که با یک استعلام ساده از بانک قبل از انجام هر معامله ای می توانید مطلع شوید که ملک مورد نظر شما در رهن بانک نیست. 

کلاهبرداری ملکی توسط سند جعلی

دلایل متعددی وجود دارد که باعث می شود سند مالکیت برخی املاک با مشکلاتی مواجه گردد. تصاحب ملک توسط بنیاد فرمان امام ، بنیاد شهید ، املاک اوقافی ، املاک غصبی ، املاکی که مالک و وراث مشخصی ندارند ، مفقودی مالک ، فروش مال غیر و بسیاری موارد دیگر باعث می شود که ملک قابلیت خرید و فروش خود را از دست بدهد . در چنین شرایطی کلاهبرداران با تنظیم سند جعلی و فروش چنین املاکی اقدام به کلاهبرداری کرده و متواری می گردند.

راه حل مقابله با چنین مسأله ای این است که قبل از انجام هرگونه معامله ای از صحت و درستی اسناد و مدارک آن مطمئن شوید. می توانید از طریق استعلام های قانونی مربوطه معامله ی مطمئن تری در این زمینه داشته باشید. 

انجام مشاوره حقوقی

در روزهایی که جامعه ی ما با مشکلات و بحران های اقتصادی زیادی مواجه است بالتبع با شیوه های جدیدی از کلاهبرداری روبرو هستیم. در جرم کلاهبرداری احراز سوءنیت فرد کلاهبردار ضروریست. همچنین بایستی به عناصر قانونی ، معنوی و مادی جرم توجه داشت.

به همین دلیل توصیه می کنیم قبل از انجام هرگونه معامله ی ملکی با افراد متخصص و آگاه در این زمینه مشورت کرده و از نکات حقوقی آن مطلع شوید. حضور یک وکیل متخصص و باتجربه در این زمینه می تواند در روند رسیدگی و حصول نتیجه ای مثبت کارساز باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره حقوقی در این زمینه می توانید با مجموعه ی دکتر امیر جوادی در ارتباط باشید.

 

 

 

3 دیدگاه

  1. آشنایی با انواع تخلفاتی صنفی مشاور املاک که تمام موارد زیر به صورت بررسی های تخصصی و کاربردی و عملی در حوزه میباشد.
    مهندس مهدی ظفریاری میگوید:

    دوستان عزیز تمام مطالب زیر حاصل پایش و بررسی و همفکری با بیشتر از 3000هزار بازدید ازدفاتر املاک در طی چندین سال در مشهد مقدس میباشد ، که به جرئت می توان مشاورین املاک این شهر را به عنوان بهترین مشاورین املاک در کشور می نام برد .
    معمولا مسئول نظارت بر مشاورین املاک بر عهده اتحادیه املاک هر شهر مربوطه است و بعدا سایر مراجعه رسیدگی .
    ولی تخلفاتی که قابل رسیدگی در اتحادیه املاک کدام موارد است.( البته باید مدارک وعدله و مستندات کاملی داشته باشید)
    طرح شکایت از مشاورین املاک و انوع تخلفات مربوطه :

    1- گران فروشی ( گرفته کمیسیون بیشتر از نرخنامه همان شهر تخلف است )( نکته : البته باید اشاره کرد که نرخنامه مذکور معمولا قدیمی است ومعمولا همکاران نرخنامه عرف جامعه که معمولا برای فروش نیم درصد تا 1 درصد است و برای اجاره از 7 روز تا 15 روز را دریافت میکنند تا بتوانند جوابگوی هزینه زندگی باشند، که معمولا از نظر شخصی بنده این دریافتی باتوافق و رضایت قابل قبول است )*** اخطار ماده28 صنفی
    2- عدم تحریر قرار داد پرینتی با کدرهگیری و ثبت در سامانه ( عدم تحریر قولنامه و اجاره نامه با کدرهگیری و هولوگرم + تنظیم قولنامه دست نویس تخلف صفنی محسوب میشود )( نکته:البته گاهی به علت مشکلاتی اینترنتی و سیستمی و حتی عدم توانای متصدی و یا درخواست خود طرفین معامله قرارداد دست نویسی با عنوان پیش قرار داد تنظیم میشود که درصورت درخواست هر کدام از طرفین قرار داد جهت تحریر سیستمی، مشاور املاک موظف است قرار داد مذکور را بدون کاستی درسیستم تنظیم وآن را به امضاء و تایید طرفین قرارداد برساند ) *** اخطار ماده 28 صنفی
    3-عدم احزارمدارک مالکیت ( عدم احزار مدارک مالکیت و طبق با ملک موجود مثل سند ، قولنامه، بنچاق و… مالک ملک و موجر و سایر موارد مثل وکالت نامه ، کواهی انحثار وراثت و…. و عدم بایگانی کپی مدارک مالکیتی و به تایید رساندن مدارک)*** اخطار ماده28 صنفی
    4-عدم احزار هویت طرفین قرار داد و( عدم احزار مدارک شناسایی طرفین قرار داد اعم از کارت ملی و شناسنامه و کارت اتباع و پاسپورت و.. و عدم بایگانی کپی مدارک و به تایید رساند مدارک)*** اخطارماده 28 صنفی
    5- عدم تحویل نخسه هر طرف قرار داد و مدارک هویتی و شناسایی افراد وچک ومدارک مالکیتی و.. ( مشاور املاک موظف است بعد از انجام قرار داد یک نخسه از قولنامه و اجارنامه به طرفین قرار داد مالک و فروشنده و خریدار ، موجر و مستاجر تحویل دهد ورسید تحویل نیز دریافت کند )*** اخطار ماده28
    6-عدم برگشت مبلغ بیعانه با هرعنوانی ( در مثال مقدار پولی که طی رسید بنگاه در ابتدا و قبل از تنظیم قرار داد پرداخته میشود تا ملک براشون نگهداری کند و به مشتری دیگر نشان ندهد در اصطلاح بیانه اولیه است که اصل این کار تخلف است مخصوص امروزه که بسیاری از کلاهبرداری درفضای مجازی و حتی حضوری از این طریق است )***اخطار ماده28 صنفی
    7-عدم رعایت دستور العمل های ابلاغی( مثل شیوه نامه و دستورات ابلاغی و…) اخطار ماده 28 صنفی
    8-. دفتر املاک فاقد پروانه کسب معتبر یعنی هیچ مجوز قانونی ندارد ( بسیاری از مشکلات و کلاهبرداری مردم در چنین دفاتری اتفاق انجام میشود چون هیچ مشخصه مورد اطمینانی ندارد، نام املاک و شماره تلفن و حتی عضویت و اسم افراد می توان جعلی و غیر واقعی باشد در نهایت در زمان بروز مشکل پیگیری سخت و حتی غیر ممکن است )***اخطار ماده 27 صنفی
    9- دفتر املاک داری جواز کسب است ولی تغییر مکان دارد از آدرسی جواز کسب برای آن صادر شده است ***اخطارماده 28
    10-دفتر املاک و جواز کسب که اعتبارش تمام شده و تغییر مکان ( در بیشتر دفاتر املاک بدون مجوز از کپی جواز های ابطال شده جهت فریب مشتریان و ظاهر قانونی نشان دان دفتر استفاده میکنند که فقط با استعلام جواز کسب می توان متوجه موضوع شده ) ***اخطار ماده 27
    11-دفتر املاک که جواز کسب اعتبار ندارد و منقضی شده است ودر هان مکان قبلی نیز خودشان فعالیت دارند ***اخطار ماده28
    12- دفتر املاک و عدم نصب برچسب شناساییQR جواز کسب( با اسکن این بارکد می توان به راحتی وضعیت اعتبار مجوز دفتر املاک را مشاهد کرد )اخطار ماده 28
    13- دفتر املاک وعدم نصب برگه اطلاعیه مثل مصوبه 20 درصد تظیم بازار اجاره املاک مسکونی اخطار ماده 28 صنفی
    14- دفتر املاک و عدم نصب اصل جواز کسب در مغازه در دید عموم ( حتی نصب کپی جواز کسب به هر بهانه ای تخلف است، مثلا برای عدم ضمانت اشنایان و یا مغازم امنیت ندارد و…) اخطار ماده 28 صنفی
    دفتر املاک وعدم نصب نرخنامه در معرض دید عموم ( استفاده از نرخنامه قدیمی و دستکاری شده و یا پنهان کرده جهت فریب مردم )اخطار ماده 28 صنفی
    15- دفتر املاک وعدم حضور خود متصدی املاک که جواز کسب برای او صادر شده ( با اولا و بار دوم و بار سوم) ( بحث فروش جواز کسب)اخطار ماده 28 صنفی
    16- دفتر املاک و بحث بررسی قرار داد ها :عدم مطابقت امضاء متصدی املاک در متن قرار داد ،تنظیم شده با نمونه امضاء مشابه متصدی املاک در تابلو نرخنامه متصدی ( یعنی خود متصدی قرار داد تایید نکرده است)اخطار ماده 28 صنفی
    17-دفتر املاک و تحویل قرار تمام و کامل شده ، بدون گرفتن امضاء و اثرانگشت طرفین معامله ( امروز دفاتر املاک وجود دارند که هیچ تعهدی ودقتی در تنظیم قرار داد ندارند و حتی با سایتهای خاص و تلفنی و پیک موتوری و پست قرار داد تنظیم میکنند و میفرستند تا حتی خود طرف امضاء کنند!! که معمولا چنین قرار داد های باعث شروع بسیاری از کلاهبرداری و مشکلات میباشد وبحث قرار داد هاس صوری و غیر واقعی ) اخطار ماده 28صنفی
    18-دفتراملاک حق تنظیم قرار دادای خلاف قوانین رو ندارد، مثلا نوشتن اینکه 3 طبقه مجاز و یا 3 طبقه غیر مجاز ساخته شود و یا فروش حق هوایی ملک و… اخطار ماده 28 صنفی
    19-دفتر املاک و تحویل قرار تکمیل شده به طرفین قرار داد، بدون ثبت مهر و امضاء مشاور املاک و( گرفتن اثر انگشت طرفین قرار داد و حتی شاهدان قرارداد الزامی است تنها به امضاء اکتفا نشود مگر با گواهی رسمی امضاء)روی هر 3 نخسه قرارداد باید وجود داشته باشد ( که قابلیت پیگیری ندارد و در زمان بروز مشکل خود بزرگترین مشکل است معمولا شیوه دفاتر املاک بدون مجوز جهت کلاهبرداری و سو استفاده مالی است)تخلف ماده28
    20- دفتر املاک و عدم استفاده از مهر با عضویت معتبر خود متصدی در دفتراملاک ( استفاده از مهرهای بدون عضویت و یا با عضویت دیگران ویا جعلی و… جهت فرار و کتمان از مسئولیت حقوقی تنظیم قرار داد معمولا برای قرارداد های مشکل دار و… )28
    21- دفتر املاک و مباشران بدون کارت شناسایی اتحادیه مربوطه حق بازید از ملک و مراجعه به منازل رو ندارند( مردم باید دقت کننده در ابتدای شروع بازدید از ملک و خانه از مشاواملاک و حتی مباشر و مشاور و شاگرد و..قبل از ورود به منازل کارت شناسایی مخصوص اتحادیه املاک را درخواست کنند)اخطار ماده 28
    22-دفتر املاک و عدم رعایت شوئنات اسلام برای کارکنان در پوشش و گفتار و عملکرد مردان و خانم و برای خانم ها ممنوعیت بازدید از ملک با مشتری به صورت دو نفر ( مسائل اخلاقی دربازدید رعایت شود نکته: اعتبار املاک مهم ترین سرمایه اوست ) اخطار ماده28
    23- دفتر املاک تداخل صنفی املاک مجاز با سایر مشاغل و… ( تداخل با مصالح فروشی ،بیمه و…)اخطار ماده 28
    24- تداخل صنفی سایر مشاغل مثل کافی نت ها و بقال نگهبانی، نمایشگاه خودرو سمساری و استفاده از عنوان املاک و یا انجام قرار داد های معاملات املاک در چنین مشاغلی( امروز کافی نت ها و تبلیغات تنظیم قرار با کدرهگیری و یا حتی بحث خرید و فروش کدرهگیری و یا سو استفاده از کدرهگیری دفاتر املاک بدون اطلاع انهاو..) اخطار ماده27 صنفی و اخطارماده 28 صنفی
    25- دفتراملاک و عدم تحویل فاکتور رسید وجه و مبالغ و یا رسید و فاکتور کمیسیون به طرفین قرار داد و یا استفاده از کارتخوان های با عنوان های شغلی دیگر در دفاتر املاک جهت دریافت مبالغ کمیسیون و… و یا استفاده از شماره کارت و روش های دیگر اخطار ماده28
    26- دفتر املاک و گرفتن ثمن و مبلغ قرض الحسنه معامله در حساب شخص مشاور املاک تخلف است، باید مبادله مبالغ بین طرفین معامله باشد ( مشاور املاک جهت شفایت مالی از انجام مبالعه مالی مشتریان خود داری کنند)اخطار ماده 28
    27-دفتر املاک و تبیلغات وسیع دفاتر املاک در فضای مجازی اینترنت و اس ام اس انبوه و.. و یا به صورت فیزیکی تراکت و نصب بنر و… با قیمت های زیر نرخنامه اتحادیه املاک شهر مربوطه ( حتی گاهی با عنوان تنظیم قرار داد اجاره و فروش با قیمت رایگان !!!)تخلف صنفی است. اخطار ماده 28
    28- دفاتر املاک حق تنظیم قرار داد خرید و فروش ملک مغازه زمین کشاورزی و… را با مهاجران واتباع خارجی سایر کشورها ندارند و حتی به نحوه که سلطه اقتصادی داشته باشند رو ندارند و حتی برای املاک که سند دارد و یا مدارکش ردیف قولنامه میباشد تخلف صنفی است( امروز مشاور املاک به علت منافع شخصی با انجام خرید و فروش املاک با اتباع خارجی باعث افزایش قیمت املاک و بسیاری از مشکلات شده اند ) اخطار ماده 28 صنفی
    29-دفتر املاک و استفاده از سایر واحدهای پولی به غیر از ریال و تومان و بحث معاوضه ملک سایر روشهای مبادله مالی پول شوی محسوب میشود و تخلف است، استفاده از دلار و یورو و.. یا سکه و طلا و یا جواهرت گران قیمت و یا اجناس عتیقه و یا ارزهای مجازی بیت پوین و… ( نکته:گاهی بعضی دفاتر املاک پول اجاره و قرض الحسنه رو به صورت نزول و ربا خودشان تبدیل میکنند و در پایان قرار داد از مستاجر بی خبردریافت میکنند!!) اخطار ماده 28 صنفی
    30-دفتر املاک و مشاور املاک حق ارائه اطلاعات شخصی ، مسائل خانوادگی و خصوصی معاملات مشتریان و حتی شماره تلفن و آدرس محل سکونت افراد مراجعه کنند، اعم از مشتری و صاحب خانه ندارد ، مگر به افراد درجه یک معامله و مراجع قضایی و اتحادیه املاک و بازرسان دربحث شکایت و… اخطارماده 28

    31-دفتر املاک و عدم رعایت عنوان املاک( اسامی خارجی و ائمه ممنوع است و استفاده از تبلغات عجیب و خارج از عرف و استفاده از عنوان های مثل( کارگزاری املاک ، دپارتمان املاک،هلدینگ املاک ، املاکvip، گروه های ساختمان وفروش، دفاترپیش فروش برند و مجتمع ها، دفارت فروش و وام و..، مشارکت درساخت، گروه مهندسی و املاک ، بنگاه سرمایه گذاری اقتصادی، مشارکت های سرمایه گذاری کلان اقتصادی، دفاتر که از یک و کلمه تنها و یا یک علامت خاص اقتصادی استفاده میکنند) در نهایت همه موارد فوق فقط دفتر املاک است و یک قرار داد تنظیم میکنند با یک اعتبار . اخطار ماده 28
    32-دفتر املاک مجوز دار و همکاری با دفاتر غیر مجاز و بدون جواز کسب به هر نحوه تنظیم قرار داد با عضویت خود برای چنین دفاتری تخلف میباشد و یا ارائه یک کپی از جواز کسب با عنوان شعبه دوم و سوم نیز تخلف میباشد. اخطار ماده 28 برای دفتر مجوز دار و اخطار ماده 27 برای دفاتر و شعبه ها بدون جواز
    33-مشاوراملاک درصورت اقاله قرارداد و فسخ قرار داد و یا عدم اجرا و یا موقوف مانده آن مشاور املاک موظف مراتب رو در صورت جلسه توضیح داده و به امضاء طرفین و.. برساند و نگهداری نمایید( متاسفانه بسیاری از همکاران متن قرار داد فوق را یا خط خطی میکنند و یا محل امضاء و یا سریال قرار داد رو برش و امحا میکنند و یا درکل تمام متن قرار داد نابود میکنند، که این کار اشتباه بزرگی است، یاید قرار که اقاله شده نگهداری شود با همان امضاء و سریال و فقط صورت جلسه اقاله و یا فسخ و… آن پیوسته آن شود با امضاء طرفین ) .اخطار ماده 28
    34- تراشیدن و پاک نمودن و مدرک سازی و سند سازی و دستکاری در متن قرار داد و اسناد به هر نحوه ی توسط مشاور املاک ممنوع است و ارائه مهر قدیمی دفتر املاک و دسته قولنامه قدیمی و یا ارائه مدارک مالکیتی افراد قولنامه قدیمی جهت سوء استفاده دیگران ممنوع است.اخطار ماده 28
    35- مشاور املاک در صورتی که در موضوع معامله و قرارداد ذینفع است و یا اقوام درجه اول و دوم ایشان در قرارداد ذینفع است ، موضوع را در متن قرار داد مکتب و به طرف مقابل نیز اطلاع رسانی کند( مثل همسر و فرزند ، مادر و پدر و خواهر و برادر و… مخصوص در بحث معملات خرید و فروش املاک و دست گردانی املاک ). اخطار ماده28
    36-مشاور املاک باید متن قرارداد را به برای طرفین بخواند و به اطلاع و تفهیم طرفین قرار داد برساند و برای افراد که زبانشان فرق میکند و یا ناشنوا و نابینان و سایر مشکلات و … نیز توسط افراد مورد معتمدایشان تفهیم کند .اخطار ماده 28
    37-مشاور املاک موظف است یک نخسه اصلی قرارداد که دراختیار خود را نیز کامل تکمیل کند از 3 نخسه قرارداد با امضاء وگرفتن اثرانگشت از طرفین و حتی شاهدین الزامی است و مهراملاک درهمان زمان تا در صورت بروز مشکل و درخواست هر طرف قرار داد و یا درخواست مراجع قضایی و اتحادیه از نخسه سوم قرار داد رونوشتی ارائه بدهد، برابر اصل و تا 5 سال هم قرار داد را نگهداری کند، درصورت که جواز کسب خود را ابطال کرد، باید قراردادهای مذکوررا نزد ،یک مشاوراملاک دیگر در همان نزدیکی قرارداد و این موضوع را نیز در به اتحادیه املاک نیز اعلام کند و در پرونده عضویت نیز ثبت کند.( متاسفانه همکاران هستند که نخسه اصلی خود را یا امضاء و مهر و… نمیکنند!!! و بایگانی درست و منظمی هم ندارند)اخطار ماده28

    38-برای املاک و خانه های که صاحبانش فوت کرده و…انحثاری وراثتی حتمی گواهی انحثار وراثت و گواهی مالیات بر ارث و حضور همگی وراث و یا وکیل با وکالت نامه رسمی و سایر مدارک که باید طبق قانون گرفته شود رعایت شود.اخطار ماده 28
    39- مشاور املاک بعد از اتمام اعتبار جواز کسب و نرخنامه و یا با درخواست ابطال آن باید اصل جواز کسب و نرخنامه خود را به اتحادیه ارائه بدهد و در پرنده نیز ثبت شود ( در صورت سو استفاده ازان در دفاتر دیگر باید پاسخگو باشد)

    40- وضعیت موجود دفتر املاک در بازرسی ها و بازدیها مردم باید با عنوان و شماره عضویت مهر مطابق با شماره عضویت و مشخصات جواز کسب و حضور متصدی و مباشر باشد. اخطار ماده 28
    41- دفتر املاک و قیمت های نامتعارف ار عرفه منطقه رهن واجاره و فروش .اخطار ماده 28
    42-دفاتر املاک و استفاده از کارشناسان فنی و حقوقی در قرارداد های خاص مثل مشارکت و پیش فروش و..
    دفاتر املاک باید امکانات لازم برای ارائه خدمات رو داشته باشند ، محل مغازه داری فضای بسته و مورد تایید اداره امکان باشد، داری درب مقاوم و دوربین و دزد گیر ،گاوصندوق، جهت بایگانی مدارک و اسناد ، داری کپسول اطفاء حریق و جعبه کمک اولیه ،دارای روشویی جهت شستن دست باشد ، داری امکانات سرمایشی و گرمایش دارای میز اداری و صندلی کافی حداقل 5 عدد و امکانات تنظیم قرار داد با کدرهگیری و سیستمی و پرینتی را داشته باشد مثل کامپیوتر ویا لب تاب ، چابگر و فتوکپی و دسترسی به اینترنت ،دارای کارتخوان با نام و شغل املاک و ثبت شده در سامانه مالیات و در نهایت سایر امکانات پذیرای سرد و گرم .اخطار ماده 28 صنفی

    43- مشاور املاک و کارکنان وابسته باید از مبالغه واغراق و ارایه اطلاعات نادرست و پنهان کردن وضعیت موجود حقایق مربوط به قرار داد از مالکیت واقعی و قیمت عرفه ، متراژ واقعی و امکانات و بدهی ومشکلات و… خوداری کند.ماده 28 صنفی
    برای مثلا خانم صاحب خانه 60 متری که خودش نیز در آن ساکن میباشد، به دفتر املاک محله خود که بالای 15 سال سابقه دارد مراجعه میکند، جهت فروش ملک و تعیین قیمت آن بعد از بازید ملک توسط مشاوراملاک ، قیمت مشاور املاک برای خانه 60 متری خانم صاحب قیمت 355 میلیون را عنوان میکند و خانم مالک بدون تحقیق از سایر مشاورین و با اعتماد بی جا به نظرهمین دفتر املاک قیمت را قبول میکند ، درنهایت مشاور املاک قیمت و مورد فروش رو دردفتر فروش یاداشت میکند ، بعد از چند روز خریدار واقعی آقای جهت خرید ملک به همین دفتر املاک مراجعه میکند، در نهایت مشاور املاک مشتری برای بازدید ملک به همین منزل میبرد و بعد از بازد ید عنوان میکند فرد ساکن درمنزل مستاجر است (همین خانم صاحب ملک)! و قیمت ملک و خانه 60 متری هم 480 میلیون میباشد و مالک آن هم آقای فلانی هم دست مشاور املاک میباشد ، درنهایت ملک فوق را با قیمت 480 میلیون طی قولنامه آقای خریدار واقعی میفروشند و مشاوراملاک به دروغ و با پنهان کاری مالک ملک رو همین هم دست خوش معرفی و قرار داد با همین فرد تنظیم میکند ومبالغ 480 میلیون میگیرید و درنهایت به مالک اصلی خانم مالک تماس میگیرد و اعلام مکند که آقای فلانی هم دست مشاوراملاک مشتری و خریدار ملک شما است به دفتر املاک مراجعه کنید و بعد با همان قیمت 355 میلیون ملک با همین هم دستش معامله میکند ( اگر تخفیفی ازمالک اصلی خانم نگیرد ) در نهایت با شیوه ناجوانمردانه و این پنهان کاری واقعیت موجود که مالک چه فردی است و یا قیمت واقعی ملک چقدراست ، درمیان 125 میلیون تومان را بدون هیچ سرمایه این مشاوراملاک و هم دستش بدست می آورند و در نهایت مقصر این اتفاقات در ابتدا فرد خریداراست که بدون روئیت قولنامه مالکیت به همراه ردیف ان و یا سند مالکیت و استعلام و تحقیق از ملک و با عجله و بدون تنظیم قرار داد و قولنامه با کدرهگیری و سیستمی که تاریخ و ساعتش قابل دستکاری توستط مشاور املاک نیست ، دراین بین 125ملیون تومان زیان کرده است، و مالک اصلی اون خانم هم به علت عدم تحقیق و اعتمادی بیجا و عجله در معامله و عدم تنظیم قرار داد با کدرهگیری که ساعت وتاریخ آن قابل دستکاری نیست 125 میلیون زیان کرده است،( انتخاب مشاوراملاک مورداعتماد و متخصص درابتدا معاملات بسیار مهم است)

    خلاصه بیشترین وظیفه اتحادیه املاک بررسی و شناسایی واحد املاک از نظر داری مجوز و بدون مجوز است
    در مورد بحث افزایش کاذب قیمت متاسفانه تا جای که بنده اطلاع دارم مرجعه قیمت گذاری دقیق جهت نظارت قیمت وجود ندارد (ولی درصورت که شما ملکی روا با قیمت خارج از عرفه و ممیزی خریداری کرده ایده و می توانید از املاک و طرف مربوط شکایت کنید و با تنظیم در اصطلاح قیمت نامه ملک و یا ضریب بالا و ضریب پایین مبلغ اختلاف قیمت از مالک و مشاور املاک دریافت کنید (مثل فردی خانه رو که قیمت 100 م بوده به قیمت200 م به شما با همدستی املاک فروخته شما می توانید از اتحادیه و مراجع قانونی درخواست کارشناسی کنید و معمولا تمام کارشناسان جهت تعیین قیمت به املاک محله داری مجوز مراجع کرده و گزارش تهیه می کنند ومیانگین قیمت رو برای شما مشخص می کنند وباتوجه به این که قیمت دو برابر ارزش واقعی ملک است ملک اضافه باید برگشت داده شود و درج درپرونده املاک نیز میشود.
    در موارد خاص می توانید به مراجع بالاتر مثل اطلاعات تماس گرفته و گزارش کنید.
    امیدوارم مطالب مفید باشد

    قولنامه با کد رهگیری الزامی و تضمین امنیت معامله و سرمایه شماست
    اگر کسی میگوید قولنامه با کد رهگیری الزامل نیست ایشان از قوانین صنفی مشاورین املاک آگاهی کافی ندارد و یا تا به حال از ایشان به خاطر ((عدم ثبت قرار داد سیستمی قولنامه با کد رهگیری ))در اتحادیه املاک شکایت نشده است.

    املاک سعادت مشهد
    آشنایی با الزام دریافت کد رهگیری در زمان عقد قرار داد (خرید ،فروش) و (اجارنامه)
    همانطور که می دانید در گذشته معاملات و قراردادهای ملکی به صورت دست نویس و پیش بنگاه ها و مشاوران املاک انجام می شد اما به دلیل اینکه دولت بتواند از لحاظ سطح قیمت ها و میزان معاملات آمارهای دقیقی از بازار مسکن بدست بیاورد در سال 1387 بخشنامه ای صادر کرد. که از سال 87 به بعد قراردادهای دست نویس دیگر فاقد اعتبار شد و قانون مشاوران املاک را از تنظیم قراردادهای دست نویس منع کرد.
    (( مشاورین املا ک مجاز که عضو اتحادیه املاک می باشند . باید کلیه قراردادها را در سایت ثبت معاملات واملاک کشور ثبت و بعد پرینت متن قرارداد راه به همراه کد رهگیری و هولوگرام مخصوص که به امضای طرفین قرار داد و دوشاهد رسید همراه با مهر و امضا متصدی مشاور املاک به طرفین ارائه دهد و گرنه تخلف صنفی شناخته میشوند معمولا مشتری می توانند به اتحادیه املاک شهر مربوط مراجعه کنند و شکایتی تنظیم کند در رابطه با موضوع عدم تحریر قرارداد سیستمی بعد اتحادیه املاک و کمیسیون بازرسی شکایت مشتری را سریعا پیگیری می کند در کوتاه ترین زمان ممکن ، در 2 حالت 1- اگر مشاور املاک داری مجوز باشد قرار داد را پرینتی تنظیم میکند و.. و رضایت مشتری حاصل و در صورت که املاک فاقد مجوز باشد اخطار ماده 27 در رابطه با پلمپ املاک غیر مجاز دریافت می کند.))

    دریافت قولنامه با کد رهگیری چه مزیتی دارد؟
    1-قابلیت استعلام قولنامه شما از تمام کشور ( با کد ملی و کد رهگیری)
    2-تضمین امنیت معامله شما ( عدم امکان دستکاری در متن قرار داد و…)
    3-تنظیم و ثبت کامل متن قرار داد با توجه به اجباری بودن پر کردن ایتم های
    الف-مشخصات دقیق آدرس ملک مثل شهر، منطقه ثبتی ، بخش ثبتی ، پلاک اصلی ، پلاک فرعی ، کد پستی ملک ، ب-مشخصات دقیق طرفین قرار داد و… پ- درج قیمت و نحوه پرداخت توسط خریدار در چند مرحله و با تاریخ دقیق و درج شماره چک و…ت-درج تاریج ثبت قرار داد تاریخ تحویل و تاریخ تنظیم سند ملکث-اخذ 15 امضاء و اثر انگشت به جای 3 امضاء و اثر انگشت ،الزام حضور دو شاهد
    4- بهترین وآسان ترین راه شناخت مشاورین املاک مجاز

    از طریق سایت ثبت معاملات واملاک کشور به آدرس http://www.iranamlaak.ir منو استعلام 1-کد رهگیری و کد ملی
    2- از طریق ارسال کدملی # کد رهگیری به سامانه 110203001

    ***مهم(( طبق قانون و بند5 نرخنامه رعایت موارد زیر جهت ثبت و تنظیم ، اعتبار قرار داد های قولنامه و اجاره نامه با کد رهگیری الزامی است .))

    1- حضور طرفین قرار داد در دفتر املاک ( فروشنده و خریدار ، موجر و مستاجر) جهت امضاء و اثر انگشت الزامی است.
    2- ارائه اصل مدارک هویتی طرفین (کارت ملی و شناسنامه) به همراه کپی الزامی است.
    3- ارائه اصل مدارک مالکیتی(سند و قولنامه خرید ملک ) کپی جهت بایگانی مدارک الزامی است.
    4_تایید کدپستی ملک (اداره پست منطقه) و بازدید از مالک ( مترکشی برای فروش ) الزامی است.
    هزینه طبق نرخنامه میباشد
    5- الزام حضور دو شاهد (هر طرف قرار داد یک نفر شاهد به همرا ه مدارک شناسایی)
    6-در صورت درخواست مشاوراملاک برگه کارشناسی ملک فنی و حقوقی (مبالغ بالا)
    7- پر کردن فرم پیش نویس قرار داد با کد رهگیری در زمان حضور در دفتر املاک
    *حتما جهت دریافت کد رهگیری به املاک دارای مجوز و تخصص و دانش کافی در مورد تنظیم و ثبت قرار داد های مراجعه کنید ( مدت زمان تنظیم 1 ال 2 ساعت است)
    و قبل از تایید نهایی حتما پیش نویس کامپیوتری قرار داد رو یک با کامل مطالعه کنید .
    سعی کنید این نکات بنویسید ودر تمام معاملات یک بار این نکات را چک کنید.
    مشاور املاک سعادت
    مهندس مهدی ظفریاری 1401/7/27
    09154924213

  2. با سلام
    جهت اطلاع خدمتتان عرض میکنم که مدتی است بنگاه ها و مشاورین املاک استان شمال الخصوص در منطقه چمستان که حدودا طبق آمار 720 مشاوراملاک هستند اقدام به اخاذی از خریداران ویلا در این منطقه میکنند به این صورت که بعد از پایان معامله بین خریدار و فروشنده و انجام مراحل قانونی ثبت و اسناد و تسویه با دهیاری ها و پرداخت درصد مشاورین املاک با خریدار تماس گرفته و مبلغ بین 50 تا 150 میلیون تومان تحت عنوان ورودی به روستا دریافت میکنند و تهدید میکنند در صورت عدم پرداخت مبلغ مورد آزار و اذیت و سرقت اموال قرار خواهید گرفت این مبلغ باید به یکی از اهالی روستا که هیچگونه سمت دولتی هم ندارد و روستا هم شهرکی هم نیست پرداخت گردد . بعد از اعتراض هم اذعان میکنند که این مسئله مدت دو سال است که عرف شده است .سوال من : اولا این پول حرام است از نظر شرعی دوما : اخاذی جرم است و دیگر اینکه اگر قرار است پولی جهت عمران و آبادی یک روستا پرداخت شود مگر نباید دهیاران این پول را قانونا دریافت کنند ؟ چرا مشاورین املاک چمستان این مبلغ را به زور و تهدید دریافت میکنند آیا شهرداری و اداره مالیات هیچگونه نظارتی بر این مشاورین املاک ندارد؟ اگر شما با خریداران چند ماه گذشتته املاک این منطقه تماس بگیرید متوجه می شوید که این اخاذی به نام شهرداری حقیقت دارد.

  3. آشنایی با انواع تخلفاتی صنفی مشاور املاک که تمام موارد زیر به صورت بررسی های تخصصی و کاربردی و عملی در حوزه میباشد.

    مهندس مهدی ظفریاری میگوید:

    دوستان عزیز تمام مطالب زیر حاصل پایش و بررسی و همفکری با بیشتر از 3000هزار بازدید ازدفاتر املاک در طی چندین سال در مشهد مقدس میباشد ، که به جرئت می توان مشاورین املاک این شهر را به عنوان بهترین مشاورین املاک در کشور می نام برد .

    معمولا مسئول نظارت بر مشاورین املاک بر عهده اتحادیه املاک هر شهر مربوطه است و بعدا سایر مراجعه رسیدگی .

    ولی تخلفاتی که قابل رسیدگی در اتحادیه املاک کدام موارد است.( البته باید مدارک وعدله و مستندات کاملی داشته باشید)

    طرح شکایت از مشاورین املاک و انوع تخلفات مربوطه :

    1- گران فروشی ( گرفته کمیسیون بیشتر از نرخنامه همان شهر تخلف است )( نکته : البته باید اشاره کرد که نرخنامه مذکور معمولا قدیمی است ومعمولا همکاران نرخنامه عرف جامعه که معمولا برای فروش نیم درصد تا 1 درصد است و برای اجاره از 7 روز تا 15 روز را دریافت میکنند تا بتوانند جوابگوی هزینه زندگی باشند، که معمولا از نظر شخصی بنده این دریافتی باتوافق و رضایت قابل قبول است )*** اخطار ماده28 صنفی( جریمه چندین برابر تا چنده برابر مبلغ دریافتی دقت کنید)**********

    2- عدم تحریر قرار داد پرینتی با کدرهگیری و ثبت در سامانه ( عدم تحریر قولنامه و اجاره نامه با کدرهگیری و هولوگرم + تنظیم قولنامه دست نویس تخلف صفنی محسوب میشود )( نکته:البته گاهی به علت مشکلاتی اینترنتی و سیستمی و حتی عدم توانای متصدی و یا درخواست خود طرفین معامله قرارداد دست نویسی با عنوان پیش قرار داد تنظیم میشود که درصورت درخواست هر کدام از طرفین قرار داد جهت تحریر سیستمی، مشاور املاک موظف است قرار داد مذکور را بدون کاستی درسیستم تنظیم وآن را به امضاء و تایید طرفین قرارداد برساند ) *** اخطار ماده 28 صنفی

    3-عدم احزارمدارک مالکیت ( عدم احزار مدارک مالکیت و طبق با ملک موجود مثل سند ، قولنامه، بنچاق و… مالک ملک و موجر و سایر موارد مثل وکالت نامه ، کواهی انحثار وراثت و…. و عدم بایگانی کپی مدارک مالکیتی و به تایید رساندن مدارک)*** اخطار ماده28 صنفی

    4-عدم احزار هویت طرفین قرار داد و( عدم احزار مدارک شناسایی طرفین قرار داد اعم از کارت ملی و شناسنامه و کارت اتباع و پاسپورت و.. و عدم بایگانی کپی مدارک و به تایید رساند مدارک)*** اخطارماده 28 صنفی

    5- عدم تحویل نخسه هر طرف قرار داد و مدارک هویتی و شناسایی افراد وچک ومدارک مالکیتی و.. ( مشاور املاک موظف است بعد از انجام قرار داد یک نخسه از قولنامه و اجارنامه به طرفین قرار داد مالک و فروشنده و خریدار ، موجر و مستاجر تحویل دهد ورسید تحویل نیز دریافت کند )*** اخطار ماده28

    6-عدم برگشت مبلغ بیعانه با هرعنوانی ( در مثال مقدار پولی که طی رسید بنگاه در ابتدا و قبل از تنظیم قرار داد پرداخته میشود تا ملک براشون نگهداری کند و به مشتری دیگر نشان ندهد در اصطلاح بیانه اولیه است که اصل این کار تخلف است مخصوص امروزه که بسیاری از کلاهبرداری درفضای مجازی و حتی حضوری از این طریق است )***اخطار ماده28 صنفی

    7-عدم رعایت دستور العمل های ابلاغی( مثل شیوه نامه و دستورات ابلاغی و…) اخطار ماده 28 صنفی

    8-. دفتر املاک فاقد پروانه کسب معتبر یعنی هیچ مجوز قانونی ندارد ( بسیاری از مشکلات و کلاهبرداری مردم در چنین دفاتری اتفاق انجام میشود چون هیچ مشخصه مورد اطمینانی ندارد، نام املاک و شماره تلفن و حتی عضویت و اسم افراد می توان جعلی و غیر واقعی باشد در نهایت در زمان بروز مشکل پیگیری سخت و حتی غیر ممکن است )***اخطار ماده 27 صنفی

    9- دفتر املاک داری جواز کسب است ولی تغییر مکان دارد از آدرسی جواز کسب برای آن صادر شده است ***اخطارماده 28

    10-دفتر املاک و جواز کسب که اعتبارش تمام شده و تغییر مکان ( در بیشتر دفاتر املاک بدون مجوز از کپی جواز های ابطال شده جهت فریب مشتریان و ظاهر قانونی نشان دان دفتر استفاده میکنند که فقط با استعلام جواز کسب می توان متوجه موضوع شده ) ***اخطار ماده 27

    11-دفتر املاک که جواز کسب اعتبار ندارد و منقضی شده است ودر هان مکان قبلی نیز خودشان فعالیت دارند ***اخطار ماده28

    12- دفتر املاک و عدم نصب برچسب شناساییQR جواز کسب( با اسکن این بارکد می توان به راحتی وضعیت اعتبار مجوز دفتر املاک را مشاهد کرد )اخطار ماده 28

    13- دفتر املاک وعدم نصب برگه اطلاعیه مثل مصوبه 20 درصد تظیم بازار اجاره املاک مسکونی اخطار ماده 28 صنفی

    14- دفتر املاک و عدم نصب اصل جواز کسب در مغازه در دید عموم ( حتی نصب کپی جواز کسب به هر بهانه ای تخلف است، مثلا برای عدم ضمانت اشنایان و یا مغازم امنیت ندارد و…) اخطار ماده 28 صنفی

    دفتر املاک وعدم نصب نرخنامه در معرض دید عموم ( استفاده از نرخنامه قدیمی و دستکاری شده و یا پنهان کرده جهت فریب مردم )اخطار ماده 28 صنفی

    15- دفتر املاک وعدم حضور خود متصدی املاک که جواز کسب برای او صادر شده ( با اولا و بار دوم و بار سوم) ( بحث فروش جواز کسب)اخطار ماده 28 صنفی

    16- دفتر املاک و بحث بررسی قرار داد ها :عدم مطابقت امضاء متصدی املاک در متن قرار داد ،تنظیم شده با نمونه امضاء مشابه متصدی املاک در تابلو نرخنامه متصدی ( یعنی خود متصدی قرار داد تایید نکرده است)اخطار ماده 28 صنفی

    17-دفتر املاک و تحویل قرار تمام و کامل شده ، بدون گرفتن امضاء و اثرانگشت طرفین معامله ( امروز دفاتر املاک وجود دارند که هیچ تعهدی ودقتی در تنظیم قرار داد ندارند و حتی با سایتهای خاص و تلفنی و پیک موتوری و پست قرار داد تنظیم میکنند و میفرستند تا حتی خود طرف امضاء کنند!! که معمولا چنین قرار داد های باعث شروع بسیاری از کلاهبرداری و مشکلات میباشد وبحث قرار داد هاس صوری و غیر واقعی ) اخطار ماده 28صنفی

    18-دفتراملاک حق تنظیم قرار دادای خلاف قوانین رو ندارد، مثلا نوشتن اینکه 3 طبقه مجاز و یا 3 طبقه غیر مجاز ساخته شود و یا فروش حق هوایی ملک و… اخطار ماده 28 صنفی

    19-دفتر املاک و تحویل قرار تکمیل شده به طرفین قرار داد، بدون ثبت مهر و امضاء مشاور املاک و( گرفتن اثر انگشت طرفین قرار داد و حتی شاهدان قرارداد الزامی است تنها به امضاء اکتفا نشود مگر با گواهی رسمی امضاء)روی هر 3 نخسه قرارداد باید وجود داشته باشد ( که قابلیت پیگیری ندارد و در زمان بروز مشکل خود بزرگترین مشکل است معمولا شیوه دفاتر املاک بدون مجوز جهت کلاهبرداری و سو استفاده مالی است)تخلف ماده28

    20- دفتر املاک و عدم استفاده از مهر با عضویت معتبر خود متصدی در دفتراملاک ( استفاده از مهرهای بدون عضویت و یا با عضویت دیگران ویا جعلی و… جهت فرار و کتمان از مسئولیت حقوقی تنظیم قرار داد معمولا برای قرارداد های مشکل دار و… )28

    21- دفتر املاک و مباشران بدون کارت شناسایی اتحادیه مربوطه حق بازید از ملک و مراجعه به منازل رو ندارند( مردم باید دقت کننده در ابتدای شروع بازدید از ملک و خانه از مشاواملاک و حتی مباشر و مشاور و شاگرد و..قبل از ورود به منازل کارت شناسایی مخصوص اتحادیه املاک را درخواست کنند)اخطار ماده 28

    22-دفتر املاک و عدم رعایت شوئنات اسلام برای کارکنان در پوشش و گفتار و عملکرد مردان و خانم و برای خانم ها ممنوعیت بازدید از ملک با مشتری به صورت دو نفر ( مسائل اخلاقی دربازدید رعایت شود نکته: اعتبار املاک مهم ترین سرمایه اوست ) اخطار ماده28

    23- دفتر املاک تداخل صنفی املاک مجاز با سایر مشاغل و… ( تداخل با مصالح فروشی ،بیمه و…)اخطار ماده 28

    24- تداخل صنفی سایر مشاغل مثل کافی نت ها و بقال نگهبانی، نمایشگاه خودرو سمساری و استفاده از عنوان املاک و یا انجام قرار داد های معاملات املاک در چنین مشاغلی( امروز کافی نت ها و تبلیغات تنظیم قرار با کدرهگیری و یا حتی بحث خرید و فروش کدرهگیری و یا سو استفاده از کدرهگیری دفاتر املاک بدون اطلاع انهاو..) اخطار ماده27 صنفی و اخطارماده 28 صنفی

    25- دفتراملاک و عدم تحویل فاکتور رسید وجه و مبالغ و یا رسید و فاکتور کمیسیون به طرفین قرار داد و یا استفاده از کارتخوان های با عنوان های شغلی دیگر در دفاتر املاک جهت دریافت مبالغ کمیسیون و… و یا استفاده از شماره کارت و روش های دیگر اخطار ماده28

    26- دفتر املاک و گرفتن ثمن و مبلغ قرض الحسنه معامله در حساب شخص مشاور املاک تخلف است، باید مبادله مبالغ بین طرفین معامله باشد ( مشاور املاک جهت شفایت مالی از انجام مبالعه مالی مشتریان خود داری کنند)اخطار ماده 28

    27-دفتر املاک و تبیلغات وسیع دفاتر املاک در فضای مجازی اینترنت و اس ام اس انبوه و.. و یا به صورت فیزیکی تراکت و نصب بنر و… با قیمت های زیر نرخنامه اتحادیه املاک شهر مربوطه ( حتی گاهی با عنوان تنظیم قرار داد اجاره و فروش با قیمت رایگان !!!)تخلف صنفی است. اخطار ماده 28

    28- دفاتر املاک حق تنظیم قرار داد خرید و فروش ملک مغازه زمین کشاورزی و… را با مهاجران واتباع خارجی سایر کشورها ندارندو حتی برای املاک که سند دارد و یا مدارکش ردیف قولنامه میباشد، تخلف صنفی است مگر در مواردی که مجوز خاصی جهت این کار از مراجعه خاص صادر شده باشد، حتی به نحوه که سلطه اقتصادی داشته باشند رو ندارند ( امروز مشاور املاک به علت منافع شخصی زیاد با انجام خرید و فروش املاک با اتباع خارجی باعث افزایش قیمت املاک و بسیاری از مشکلات شده اند وجالب اینکه برای خرید و فروش با اتباع سایر کشورقوانین بروز و عملی مناسب وجود ندارد ، که حتی باعث سرد گمی سرمایه گذاران کلان و اتباع عزیز سایر کشور و سوء استفاده زیادی در چنین معاملاتی از اتباع خارجی میشود ، به علت عدم تنظیم سند رسمی ومشکلاتی و شرایط خاص جهت تنظیم سند رسمی و تایم طولانی و.. در نهایت بیشتر درخواست خرید و فروش اتباع درایران برای املاک قولنامه ای وبا قولنامه دست نویس انجام میشود و این یک ضعف بزرگ در بازار مسکن و املاک ایران برای سرمایه گذاران کلان و کوچک خارجی در کشوراست ،که باعث میشود سرمایه به جای جذب دربازار تولید مسکن و بافت نوساز و دارای سند دار در بافت قدیمی و قولنامه انجام شود) اخطار ماده 28 صنفی

    29-دفتر املاک و استفاده از سایر واحدهای پولی به غیر از ریال و تومان و بحث معاوضه ملک سایر روشهای مبادله مالی پول شوی محسوب میشود و تخلف است، استفاده از دلار و یورو و.. یا سکه و طلا و یا جواهرت گران قیمت و یا اجناس عتیقه و یا ارزهای مجازی بیت پوین و… ( نکته:گاهی بعضی دفاتر املاک پول اجاره و قرض الحسنه رو به صورت نزول و ربا خودشان تبدیل میکنند و در پایان قرار داد از مستاجر بی خبردریافت میکنند!!) اخطار ماده 28 صنفی

    30-دفتر املاک و مشاور املاک حق ارائه اطلاعات شخصی ، مسائل خانوادگی و خصوصی معاملات مشتریان و حتی شماره تلفن و آدرس محل سکونت افراد مراجعه کنند، اعم از مشتری و صاحب خانه ندارد ، مگر به افراد درجه یک معامله و مراجع قضایی و اتحادیه املاک و بازرسان دربحث شکایت و… اخطارماده 28

    31-دفتر املاک و عدم رعایت عنوان املاک( اسامی خارجی و ائمه ممنوع است و استفاده از تبلغات عجیب و خارج از عرف و استفاده از عنوان های مثل( کارگزاری املاک ، دپارتمان املاک،هلدینگ املاک ، املاکvip، گروه های ساختمان وفروش، دفاترپیش فروش برند و مجتمع ها، دفارت فروش و وام و..، مشارکت درساخت، گروه مهندسی و املاک ، بنگاه سرمایه گذاری اقتصادی، مشارکت های سرمایه گذاری کلان اقتصادی، دفاتر که از یک و کلمه تنها و یا یک علامت خاص اقتصادی استفاده میکنند) در نهایت همه موارد فوق فقط دفتر املاک است و یک قرار داد تنظیم میکنند با یک اعتبار . اخطار ماده 28

    32-دفتر املاک مجوز دار و همکاری با دفاتر غیر مجاز و بدون جواز کسب به هر نحوه تنظیم قرار داد با عضویت خود برای چنین دفاتری تخلف میباشد و یا ارائه یک کپی از جواز کسب با عنوان شعبه دوم و سوم نیز تخلف میباشد. اخطار ماده 28 برای دفتر مجوز دار و اخطار ماده 27 برای دفاتر و شعبه ها بدون جواز

    33-مشاوراملاک درصورت اقاله قرارداد و فسخ قرار داد و یا عدم اجرا و یا موقوف مانده آن مشاور املاک موظف مراتب رو در صورت جلسه توضیح داده و به امضاء طرفین و.. برساند و نگهداری نمایید( متاسفانه بسیاری از همکاران متن قرار داد فوق را یا خط خطی میکنند و یا محل امضاء و یا سریال قرار داد رو برش و امحا میکنند و یا درکل تمام متن قرار داد نابود میکنند، که این کار اشتباه بزرگی است، یاید قرار که اقاله شده نگهداری شود با همان امضاء و سریال و فقط صورت جلسه اقاله و یا فسخ و… آن پیوسته آن شود با امضاء طرفین ) .اخطار ماده 28

    34- تراشیدن و پاک نمودن و مدرک سازی و سند سازی و دستکاری در متن قرار داد و اسناد به هر نحوه ی توسط مشاور املاک ممنوع است و ارائه مهر قدیمی دفتر املاک و دسته قولنامه قدیمی و یا ارائه مدارک مالکیتی افراد قولنامه قدیمی جهت سوء استفاده دیگران ممنوع است.اخطار ماده 28

    35- مشاور املاک در صورتی که در موضوع معامله و قرارداد ذینفع است و یا اقوام درجه اول و دوم ایشان در قرارداد ذینفع است ، موضوع را در متن قرار داد مکتب و به طرف مقابل نیز اطلاع رسانی کند( مثل همسر و فرزند ، مادر و پدر و خواهر و برادر و… مخصوص در بحث معملات خرید و فروش املاک و دست گردانی املاک ). اخطار ماده28

    36-مشاور املاک باید متن قرارداد را به برای طرفین بخواند و به اطلاع و تفهیم طرفین قرار داد برساند و برای افراد که زبانشان فرق میکند و یا ناشنوا و نابینان و سایر مشکلات و … نیز توسط افراد مورد معتمدایشان تفهیم کند .اخطار ماده 28

    37-مشاور املاک موظف است یک نخسه اصلی قرارداد که دراختیار خود را نیز کامل تکمیل کند از 3 نخسه قرارداد با امضاء وگرفتن اثرانگشت از طرفین و حتی شاهدین الزامی است و مهراملاک درهمان زمان تا در صورت بروز مشکل و درخواست هر طرف قرار داد و یا درخواست مراجع قضایی و اتحادیه از نخسه سوم قرار داد رونوشتی ارائه بدهد، برابر اصل و تا 5 سال هم قرار داد را نگهداری کند، درصورت که جواز کسب خود را ابطال کرد، باید قراردادهای مذکوررا نزد ،یک مشاوراملاک دیگر در همان نزدیکی قرارداد و این موضوع را نیز در به اتحادیه املاک نیز اعلام کند و در پرونده عضویت نیز ثبت کند.( متاسفانه همکاران هستند که نخسه اصلی خود را یا امضاء و مهر و… نمیکنند!!! و بایگانی درست و منظمی هم ندارند)اخطار ماده28

    38-برای املاک و خانه های که صاحبانش فوت کرده و…انحثاری وراثتی حتمی گواهی انحثار وراثت و گواهی مالیات بر ارث و حضور همگی وراث و یا وکیل با وکالت نامه رسمی و سایر مدارک که باید طبق قانون گرفته شود رعایت شود.اخطار ماده 28

    39- مشاور املاک بعد از اتمام اعتبار جواز کسب و نرخنامه و یا با درخواست ابطال آن باید اصل جواز کسب و نرخنامه خود را به اتحادیه ارائه بدهد و در پرنده نیز ثبت شود ( در صورت سو استفاده ازان در دفاتر دیگر باید پاسخگو باشد)

    40- وضعیت موجود دفتر املاک در بازرسی ها و بازدیها مردم باید با عنوان و شماره عضویت مهر مطابق با شماره عضویت و مشخصات جواز کسب و حضور متصدی و مباشر باشد. اخطار ماده 28

    41- دفتر املاک و قیمت های نامتعارف ار عرفه منطقه رهن واجاره و فروش .اخطار ماده 28

    42-دفاتر املاک و استفاده از کارشناسان فنی و حقوقی در قرارداد های خاص مثل مشارکت و پیش فروش و..

    دفاتر املاک باید امکانات لازم برای ارائه خدمات رو داشته باشند ، محل مغازه داری فضای بسته و مورد تایید اداره امکان باشد، داری درب مقاوم و دوربین و دزد گیر ،گاوصندوق، جهت بایگانی مدارک و اسناد ، داری کپسول اطفاء حریق و جعبه کمک اولیه ،دارای روشویی جهت شستن دست باشد ، داری امکانات سرمایشی و گرمایش دارای میز اداری و صندلی کافی حداقل 5 عدد و امکانات تنظیم قرار داد با کدرهگیری و سیستمی و پرینتی را داشته باشد مثل کامپیوتر ویا لب تاب ، چابگر و فتوکپی و دسترسی به اینترنت ،دارای کارتخوان با نام و شغل املاک و ثبت شده در سامانه مالیات و در نهایت سایر امکانات پذیرای سرد و گرم .اخطار ماده 28 صنفی

    43- مشاور املاک و کارکنان وابسته باید از مبالغه واغراق و ارایه اطلاعات نادرست و پنهان کردن وضعیت موجود حقایق مربوط به قرار داد از مالکیت واقعی و قیمت عرفه ، متراژ واقعی و امکانات و بدهی ومشکلات و… خوداری کند.ماده 28 صنفی

    برای مثلا خانم صاحب خانه 60 متری که خودش نیز در آن ساکن میباشد، به دفتر املاک محله خود که بالای 15 سال سابقه دارد مراجعه میکند، جهت فروش ملک و تعیین قیمت آن بعد از بازید ملک توسط مشاوراملاک ، قیمت مشاور املاک برای خانه 60 متری خانم صاحب قیمت 355 میلیون را عنوان میکند و خانم مالک بدون تحقیق از سایر مشاورین و با اعتماد بی جا به نظرهمین دفتر املاک قیمت را قبول میکند ، درنهایت مشاور املاک قیمت و مورد فروش رو دردفتر فروش یاداشت میکند ، بعد از چند روز خریدار واقعی آقای جهت خرید ملک به همین دفتر املاک مراجعه میکند، در نهایت مشاور املاک مشتری برای بازدید ملک به همین منزل میبرد و بعد از بازد ید عنوان میکند فرد ساکن درمنزل مستاجر است (همین خانم صاحب ملک)! و قیمت ملک و خانه 60 متری هم 480 میلیون میباشد و مالک آن هم آقای فلانی هم دست مشاور املاک میباشد ، درنهایت ملک فوق را با قیمت 480 میلیون طی قولنامه آقای خریدار واقعی میفروشند و مشاوراملاک به دروغ و با پنهان کاری مالک ملک رو همین هم دست خوش معرفی و قرار داد با همین فرد تنظیم میکند ومبالغ 480 میلیون میگیرید و درنهایت به مالک اصلی خانم مالک تماس میگیرد و اعلام مکند که آقای فلانی هم دست مشاوراملاک مشتری و خریدار ملک شما است به دفتر املاک مراجعه کنید و بعد با همان قیمت 355 میلیون ملک با همین هم دستش معامله میکند ( اگر تخفیفی ازمالک اصلی خانم نگیرد ) در نهایت با شیوه ناجوانمردانه و این پنهان کاری واقعیت موجود که مالک چه فردی است و یا قیمت واقعی ملک چقدراست ، درمیان 125 میلیون تومان را بدون هیچ سرمایه این مشاوراملاک و هم دستش بدست می آورند و در نهایت مقصر این اتفاقات در ابتدا فرد خریداراست که بدون روئیت قولنامه مالکیت به همراه ردیف ان و یا سند مالکیت و استعلام و تحقیق از ملک و با عجله و بدون تنظیم قرار داد و قولنامه با کدرهگیری و سیستمی که تاریخ و ساعتش قابل دستکاری توستط مشاور املاک نیست ، دراین بین 125ملیون تومان زیان کرده است، و مالک اصلی اون خانم هم به علت عدم تحقیق و اعتمادی بیجا و عجله در معامله و عدم تنظیم قرار داد با کدرهگیری که ساعت وتاریخ آن قابل دستکاری نیست 125 میلیون زیان کرده است،( انتخاب مشاوراملاک مورداعتماد و متخصص درابتدا معاملات بسیار مهم است)

    خلاصه بیشترین وظیفه اتحادیه املاک بررسی و شناسایی واحد املاک از نظر داری مجوز و بدون مجوز است

    در مورد بحث افزایش کاذب قیمت متاسفانه تا جای که بنده اطلاع دارم مرجعه قیمت گذاری دقیق جهت نظارت قیمت وجود ندارد (ولی درصورت که شما ملکی روا با قیمت خارج از عرفه و ممیزی خریداری کرده ایده و می توانید از املاک و طرف مربوط شکایت کنید و با تنظیم در اصطلاح قیمت نامه ملک و یا ضریب بالا و ضریب پایین مبلغ اختلاف قیمت از مالک و مشاور املاک دریافت کنید (مثل فردی خانه رو که قیمت 100 م بوده به قیمت200 م به شما با همدستی املاک فروخته شما می توانید از اتحادیه و مراجع قانونی درخواست کارشناسی کنید و معمولا تمام کارشناسان جهت تعیین قیمت به املاک محله داری مجوز مراجع کرده و گزارش تهیه می کنند ومیانگین قیمت رو برای شما مشخص می کنند وباتوجه به این که قیمت دو برابر ارزش واقعی ملک است ملک اضافه باید برگشت داده شود و درج درپرونده املاک نیز میشود.

    در موارد خاص می توانید به مراجع بالاتر مثل اطلاعات تماس گرفته و گزارش کنید.

    امیدوارم مطالب مفید باشد
    قولنامه با کدرهگیری چیست
    قولنامه با کدرهگیری چیست

    قولنامه با کد رهگیری الزامی و تضمین امنیت معامله و سرمایه شماست

    اگر کسی میگوید قولنامه با کد رهگیری الزامل نیست ایشان از قوانین صنفی مشاورین املاک آگاهی کافی ندارد و یا تا به حال از ایشان به خاطر ((عدم ثبت قرار داد سیستمی قولنامه با کد رهگیری ))در اتحادیه املاک شکایت نشده است.

    املاک سعادت مشهد

    آشنایی با الزام دریافت کد رهگیری در زمان عقد قرار داد (خرید ،فروش) و (اجارنامه)

    همانطور که می دانید در گذشته معاملات و قراردادهای ملکی به صورت دست نویس و پیش بنگاه ها و مشاوران املاک انجام می شد اما به دلیل اینکه دولت بتواند از لحاظ سطح قیمت ها و میزان معاملات آمارهای دقیقی از بازار مسکن بدست بیاورد در سال 1387 بخشنامه ای صادر کرد. که از سال 87 به بعد قراردادهای دست نویس دیگر فاقد اعتبار شد و قانون مشاوران املاک را از تنظیم قراردادهای دست نویس منع کرد.

    (( مشاورین املا ک مجاز که عضو اتحادیه املاک می باشند . باید کلیه قراردادها را در سایت ثبت معاملات واملاک کشور ثبت و بعد پرینت متن قرارداد راه به همراه کد رهگیری و هولوگرام مخصوص که به امضای طرفین قرار داد و دوشاهد رسید همراه با مهر و امضا متصدی مشاور املاک به طرفین ارائه دهد و گرنه تخلف صنفی شناخته میشوند معمولا مشتری می توانند به اتحادیه املاک شهر مربوط مراجعه کنند و شکایتی تنظیم کند در رابطه با موضوع عدم تحریر قرارداد سیستمی بعد اتحادیه املاک و کمیسیون بازرسی شکایت مشتری را سریعا پیگیری می کند در کوتاه ترین زمان ممکن ، در 2 حالت 1- اگر مشاور املاک داری مجوز باشد قرار داد را پرینتی تنظیم میکند و.. و رضایت مشتری حاصل و در صورت که املاک فاقد مجوز باشد اخطار ماده 27 در رابطه با پلمپ املاک غیر مجاز دریافت می کند.))

    دریافت قولنامه با کد رهگیری چه مزیتی دارد؟

    1-قابلیت استعلام قولنامه شما از تمام کشور ( با کد ملی و کد رهگیری)

    2-تضمین امنیت معامله شما ( عدم امکان دستکاری در متن قرار داد و…)

    3-تنظیم و ثبت کامل متن قرار داد با توجه به اجباری بودن پر کردن ایتم های

    الف-مشخصات دقیق آدرس ملک مثل شهر، منطقه ثبتی ، بخش ثبتی ، پلاک اصلی ، پلاک فرعی ، کد پستی ملک ، ب-مشخصات دقیق طرفین قرار داد و… پ- درج قیمت و نحوه پرداخت توسط خریدار در چند مرحله و با تاریخ دقیق و درج شماره چک و…ت-درج تاریج ثبت قرار داد تاریخ تحویل و تاریخ تنظیم سند ملکث-اخذ 15 امضاء و اثر انگشت به جای 3 امضاء و اثر انگشت ،الزام حضور دو شاهد

    4- بهترین وآسان ترین راه شناخت مشاورین املاک مجاز

    از طریق سایت ثبت معاملات واملاک کشور به آدرس http://www.iranamlaak.ir منو استعلام 1-کد رهگیری و کد ملی

    2- از طریق ارسال کدملی # کد رهگیری به سامانه 110203001

    ***مهم(( طبق قانون و بند5 نرخنامه رعایت موارد زیر جهت ثبت و تنظیم ، اعتبار قرار داد های قولنامه و اجاره نامه با کد رهگیری الزامی است .))

    1- حضور طرفین قرار داد در دفتر املاک ( فروشنده و خریدار ، موجر و مستاجر) جهت امضاء و اثر انگشت الزامی است.

    2- ارائه اصل مدارک هویتی طرفین (کارت ملی و شناسنامه) به همراه کپی الزامی است.

    3- ارائه اصل مدارک مالکیتی(سند و قولنامه خرید ملک ) کپی جهت بایگانی مدارک الزامی است.

    4_تایید کدپستی ملک (اداره پست منطقه) و بازدید از مالک ( مترکشی برای فروش ) الزامی است.

    هزینه طبق نرخنامه میباشد

    5- الزام حضور دو شاهد (هر طرف قرار داد یک نفر شاهد به همرا ه مدارک شناسایی)

    6-در صورت درخواست مشاوراملاک برگه کارشناسی ملک فنی و حقوقی (مبالغ بالا)

    7- پر کردن فرم پیش نویس قرار داد با کد رهگیری در زمان حضور در دفتر املاک

    *حتما جهت دریافت کد رهگیری به املاک دارای مجوز و تخصص و دانش کافی در مورد تنظیم و ثبت قرار داد های مراجعه کنید ( مدت زمان تنظیم 1 ال 2 ساعت است)

    و قبل از تایید نهایی حتما پیش نویس کامپیوتری قرار داد رو یک با کامل مطالعه کنید .

    سعی کنید این نکات بنویسید ودر تمام معاملات یک بار این نکات را چک کنید.

    مشاور املاک سعادت

    مهندس مهدی ظفریاری 1401/7/27

    09154924213

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *