وکیل کلاهبرداری رایانه ای و اینترنتی + 3 نکته

وکیل کلاهبرداری رایانه ای و اینترنتی به صورت تخصصی : پیشرفت علم و تکنولوژی در کنار تمام مزایایی که داشت بر وسعت دایره­ ی جرائم بشری نیز افزود. از جمله مهم ترین جرایمی که در سال های اخیر به کررات شاهد آن هستیم کلاهبرداری رایانه ای و اینترنتی می باشد. توسعه ی اینترنت و فضای مجازی شکل جدیدی از ارتباطات انسانی را تعریف کرده که بالتبع آن مشکلات متعددی به وجود آمده است. وکیل کلاهبرداری رایانه ای و اینترنتی تخصصیست که شاید در سال های گذشته چندان مطرح نبود. اما در حال حاضر اهمیت و جایگاه آن بر کسی پوشده نیست.

شمار پرونده های جرایم سایبری در سال های اخیر به شدت افزایش داشته است. کلاهبرداری اینترنتی روشی بسیار پیچیده است که از طریق آن می توان به اطلاعات حساب های کاربری  ،شخصی و مالی افراد دست یافت بنابراین سودجویان موارد متعددی را نشانه گرفته و سوءاستفاده می کنند. علی رغم ویژگی های مثبت و منحصر به فردی که اینترنت به همراه داشته. بایستی اذعان نمود که نکات منفی آن کم نیست. به نظر شما ویژگی های وکیل کلاهبرداری حرفه ای و متخصص چیست؟ در ادامه با ما همراه باشید.

 کلاهبرداری اینترنتی چیست؟

کلاهبرداری اینترنتی از زیرمجموعه های کلاهبرداری به شمار می رود. در واقع کلاهبرداری اینترنتی به معنای تحصیل مال غیر با استفاده از روش های متقلبانه از طریق اینترنت می باشد.

ماده ی 13 قانون جرایم رایانه ای

هر شخصی که به طور غیرمجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سامانه، وجه یا مـال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند. علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون (20.000.000) ریال تا یکصد میلیون (100.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

ماده ی 67 قانون تجارت الکترونیک

هر شخصی در بستر مبادلات الکترونیکی، با سوء‌استفاده و یا استفاده ‌غیرمجاز از «‌داده پیام»‌ها، برنامه‌ ها و سیستم های رایانه‌ای و وسایل ارتباط از راه دور و‌ ارتکاب افعالی نظیر ورود. محور توقف «‌داده پیام»، مداخله در عملکرد برنامه یا سیستم‌ رایانه‌ای و غیره دیگران را بفریبد و یا سبب گمراهی سیستم‌های پردازش خودکار و نظایر ‌آن شود. و از این طریق برای خود یا دیگری وجوه، اموال یا امتیازات مالی تحصیل کند. و‌ اموال دیگران را ببرد مجرم محسوب و علاوه بر رد مال به صاحبان اموال به حبس از یک تا‌سه سال و پرداخت جزای نقدی معادل مال مأخوذه محکوم می‌شود.

‌تبصره – شروع به این جرم نیز جرم محسوب و مجازات آن حداقل مجازات مقرر در ‌این ماده می‌باشد.

وکیل کلاهبرداری رایانه ای و اینترنتی

این دو ماده را می توان به عنوان عناصر قانونی جرم کلاهبرداری اینترنتی برشمرد.

انواع کلاهبرداری اینترنتی را بهتر بشناسیم :

کلاهبرداری رایانه ای و اینترنتی می تواند دایره ی وسیعی از جرایم را در بر داشته یاشد. از مهم ترین و شناخته شده ترین روش های مجرمان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خرید اینترنتی جعلی
  • فیشینگ 
  • سایت های قمار و شرط بندی
  • راه اندازی فروشگاه تقلبی
  • نرم افزارهای رسیدساز جعلی
  • ارائه ی دانلود و نصب نرم افزار جعلی
  • سرقت اطلاعات از طریق ارسال ایمیل و پیامک جعلی
  • انتشار اطلاعات شخصی و خصوصی افراد از قبیل عکس و فیلم
  • قرعه کشی های جعلی و ساختگی
  • اسکمیر
  • جعل اسناد
  • جعل هویت
  • تطمیع کاربران
  • کلاهبرداری نیجریه ای

در مواقع وقوع کلاهبرداری 3 نکته ی  زیر را به خاطر داشته باشید.

  1. در صورتی که با کلاهبرداری رایانه ای و یا سرقت اینترنتی مواجه شدید در اولین قدم رمز کارت بانکی خود را تغییر دهید و یا حساب بانکی خود را ببندید.
  2. برای پیگیری جرایم کلاهبرداری اینترنتی و رسیدگی به آن پلیس فتا و دادسرای جرایم رایانه ای بهترین گزینه است. شما می توانید به طور مستقیم موضوع را با پلیس فتا در میان گذاشته و با ارائه ی مستندات قانونی خواستار پیگیری پرونده خود شوید .
  3. اما اگر می خواهید موضوع را از طریق دادسرای جرایم رایانه ای پیگیری کنید،  ابتدا باستی موضوع شکایت و مدارک و مستندات خود را به دفتر خدمات قضایی ارائه داده و ثبت کنید. سپس به صورت حضوری به دادسرای مربوطه مراجعه نموده و شکوائیه و مستندات خود را ارائه دهید. با بررسی پرونده و تحقیقات لازم دستورات لازم از معاومن دادسرای جرایم رایانه از برای تشکیل پرونده اخذ می گردد و شما می توانید با مراجعه به پلیس فتا خواستار پیگیری موضوع شوید.

وکیل کلاهبرداری رایانه ای و اینترنتی – امیر جوادی

وکیل کلاهبرداری اینترنتی نامیست که شاید کمتر شنیده باشید؛ در واقع چنین نامی بیانگر نوعی دایره ی تخصصی در حیطه ی وکالت است که مختص پرونده های مرتبط با جرایم رایانه ای و کلاهبرداری اینترنتی می باشد، با روی کار آمدن فضای مجازی و معاملات متعددی که از این طریق صورت می پذیرد سودجویان روش های جدید و پیپچیده ای برای مقاصد مجرمانه ی خویش در نظر گرفته اند ، نفوذ به اطلاعات کاربری و شخصی اشخاص از طریق اینترنت در سال های اخیر به شدت گسترش یافته و گاه تبعات منفی آن به قدری زیاد است که تا پایان عمر باقی می ماند.

از طرفی با تخصصی شدن امور لزوم وکالت تخصصی بیش از پیش مطرح شد. از نظر قانونی تمامی وکلای پایه یک دادگستری صلاحیت قانونی ورود به تمامی پرونده های قضایی را دارند. اما از باب تجربه و تخصص قطعا اولویت هایی مطرح است. کلاهبرداری رایانه ای و اینترنتی موضوعی تخصصی و پیچیده است که ابعاد مختلفی را در بر دارد، یک وکیل حرفه ای بایستی بر اطلاعات فنی و تمامی جزئیات قانونی پرونده اشراف داشته باشد و بتواند به درستی موارد را تجزیه تحلیل کند؛  در نتیجه روند دادرسی پرونده را به منصفانه ترین شکل ممکن ادامه داده و بهترین نتایج را برای موکل خود رقم بزند.

پیگیری پرونده و انجام شکایت

توسعه و گسترش اینترنت خدمات شایان توجهی به بشریت ارائه داد. اما در کنار تمامی جنبه های مثبت آن پاره ای نکات منفی و تاریک نیز به وجود آمد. از جمله اینکه جرایم سایبری و انواع کلاهبرداری های اینترنتی با رشد فزاینده ای مواجه شد و گریبان گیر افراد گردید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره حقوقی در این زمینه می توانید با مجموعه ی دکتر امیر جوادی در ارتباط باشید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *