فاینالیتی در بلاکچین

فاینالیتی به مدت زمانی اشاره می کند که به دنبال آن تراکنش های شبکه ی بلاکچین نهایی می شود و بلاک ها برگشت ناپذیر خواهند شد. اطمینان حاصل کردن از عدم برگشت پذیری در شبکه ی بلاکچین بسیار حائز اهمیت است و امنیت تراکنش های شبکه ی بلاکچین را تضمین می کند. اگر می خواهید سرعت و امنیت یک شبکه ی بلاکچین را بررسی کنید بایستی فاکتورهای مختلفی را در نظر بگیرید که یکی از مهم ترین آنها فاینالیتی است. طبیعتا هرچه مدت زمان فاینالیتی کمتر باشد امکان دستکاری و تغییرات شبکه به حداقل میزان ممکن خواهد رسید. این موضوع می تواند ریسک تراکنش ها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

Time to Finality که به اختصار TTF نامیده می شود، به زمان نهایی شدن تراکنش ها در شبکه ی بلاکچین اشاره می کند. شما از طریق این فاکتور می توانید سرعت و امنیت شبکه های بلاکچین را با یکدیگر مقایسه کنید. این امر به شما کمک می کند که بتوانید شبکه های امن و پرسرعت را برای سرمایه گذاری های خود انتخاب کنید. آیا شما در زمان انتخاب شبکه ی بلاکچین مورد نظر خود به فاینالیتی آن اهمیت می دهید؟ در ادامه با ما همراه باشید.

فاینالیتی

فاینالیتی به چه معناست؟

تصور کنید تراکنشی را در شبکه ی بلاکچین انجام داده اید و منتظرید که نهایی شود. به نظر شما چقدر مدت زمان برای نهایی شدن تراکنش خود در شبکه نیاز دارید؟ نهایی شدن تراکنش به این معناست که تبادل و جابجایی رمزارز صورت پذیرفته و تراکنش برگشت ناپذیر می گردد. همانطور که می دانید یکی از مهم ترین ویژگی های شبکه ی بلاکچین تغییرناپذیر بودن تراکنش ها و اطلاعات است. شما پس از نهایی شدن تراکنش ها به هیچ وجه نمی توانید آن را دستکاری کنید و یا تغییراتی در آن انجام دهید. این همان نکته ی مهمیست که بسیاری از سرمایه گذاران را به این حوزه علاقه مند می سازد.

فاینالیتی جزء مهم ترین مفاهیم صنعت کریپتو به شمار می رود. اصطلاح فاینالیتی در واقع همان مدت زمانی است که تراکنش های شبکه ی بلاکچین نهایی می شود. در نتیجه برگشت ناپذیری تراکنش ها و عدم تغییر و دستکاری آنها حتمیست و این اطمینان را می دهد که یک تراکنش امن صورت پذیرفته است. تراکنش های شبکه ی بلاکچین پیش از نهایی شدن مشخص نمی شوند. به عبارت دیگر شما نمی توانید تراکنش خود را در کیف پول و یا حساب کاربری خود مشاهده نمایید.

در نظر داشته باشید که هرچه مدت زمان فاینالیتی کمتر باشد، مطلوب تر است و به این معناست که تراکنش مورد نظر شما سریع تر به پایان می رسد. در نتیجه امکان تخریب شبکه و دستکاری آن به حداقل میزان ممکن خواهد رسید.

نگاهی به انواع فاینالیتی

شبکه ی بلاکچین به گونه ای طراحی شده که بلاک ها و تراکنش های آن برگشت ناپذیر است. پس از ایجاد بلاک ها امکان تغییر و دستکاری اطلاعات آن وجود ندارد و همین ویژگی امنیت شبکه ی بلاکچین را تضمین می کند. هنگامی که یک بلاک به شبکه ی بلاکچین اضافه گردید، شما نمی توانید آن را از شبکه حذف و یا با بلاک دیگری جایگزین کنید. هر شبکه ی بلاکچین مدت زمان مشخصی برای ایجاد این بلاک ها در نظر گرفته است. ساز و کارهای متفاوتی برای فاینالیتی در شبکه های بلاکچین وجود دارد که هر کدام متفاوت و در نوع خود منحصر به فرد است. در یک دسته بندی کلی انواع فاینالیتی به شرح زیر است:

فاینالیتی در شبکه های POS

فاینالیتی در شبکه های اثبات سهام مفهوم متفاوتی دارد. در این دسته از شبکه ها هرگاه تراکنش ها و بلاک ها از فیلتر اعتبار سنجی شبکه رد شد، به این معناست که تراکنش مورد نظر شما نهایی شده است.

فاینالیتی در شبکه های POW

در شبکه های اثبات کار که تحت عنوان POW شناخته می شود، فاینالیتی هنگامی ایجاد می گردد که با افزایش بلاک ها مواجه باشیم.

فاینالیتی لاین دو

فاینالیتی در شبکه های لاین دو زمانی صورت می پذیرد که تراکنش ها از لایه دوم به لایه اول منتقل شوند.

فاینالیتی

انجام مشاوره تخصصی

هنگامی که شما یک تراکنش را در شبکه ی بلاکچین ثبت می کنید، دقیقا به این معناست که در حال خرید از یک فروشگاه اینترنتی هستید. در چنین شرایطی زمانی خرید شما نهایی می شود که پول به مقصد برسد و در حقیقت معامله نهایی گردد. تراکنش های شبکه ی بلاکچین نیز ساز و کاری مشابه با خرید های اینترنتی شما دارند. هرگاه تراکنش ها نهایی گردد، به اصطلاح فاینالیتی است و تراکنش شما غیرقابل برگشت خواهد بود. این امر به شما اطمینان می دهد که خطایی در تراکنش و شبکه رخ نمی دهد و شما با خاطری آسوده می توانید معاملات و سرمایه گذاری های خود را انجام دهید.

به ظور کلی تاخیر در انجام تراکنش ها و جابجایی امور مالی می تواند بسیار نگران کننده و آزاردهنده باشد. تصور کنید شما برای یک تراکنش بایستی ساعت ها صبر کنید. بنابراین قبل از انتخاب شبکه ی بلاکچین مورد نظر خود برای سرمایه گذاری و یا نقل و انتقال رمزارز حتما به مولفه ی فاینالیتی و یا میانگین مدت زمان نهایی شدن تراکنش ها توجه داشته باشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره تخصصی در این زمینه می توانید با مجموعه ی دکتر امیر جوادی وکیل پایه یک دادگستری در ارتباط باشید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *