وکیل کیفری

در سال های اخیر شاهد شکل گیری و رشد تخصص های ویژه ای در حوزه ی وکالت هستیم، تخصص هایی مانند وکیل ملکی، وکیل کیفری و … . چنین تخصص هایی عمدتا با توجه به نیازهای روز جامعه شکل گرفته و از آن تأثیر می پذیرند. نیازهایی که با توجه به پرونده های قضایی موجود تعریف می شوند و با توجه به پیچیدگی پرونده در سطوح مختلفی قرار می گیرند. متاسفانه آمارهای قضایی از رشد جرایم کیفری حکایت دارد. از آنجایی که پرونده های کیفری نسبت به سایر پرونده های قضایی پیچیده تر و سخت تر می باشند، به لزوم و اهمیت حضور وکیل در کنار متهم بهتر می توان پی برد.

پیچیدگی امور در دنیای کنونی سبب گردیده تا تخصص گرایی به عنوان یک اصل مهم در امور مختلف مطرح گردد. در حوزه ی حقوق نیز تخصص گرایی به عنوان یک اصل مهم و اساسی مورد قبول واقع گردیده است. تخصص وکیل کیفری در رابطه با دعاوی جنایی و امور کیفری تعریف می گردد. به نظر شما چه ویژگی هایی سبب تمایز وکیل کیفری از سایر وکلا می باشد؟ در ادامه با ما همراه باشید.

وکیل کیفری

وکیل کیفری کیست؟

وکیل کیفری تخصصیست که در حیطه ی دعاوی کیفری مطرح است و به تجربه و تخصص وکیل در این حیطه اشاره دارد. قتل، کلاهبرداری، سرقت، رباخواری، جرایم مرتبط با حدود، انواع جرایم اقتضادی، مواد مخدر و سایر جرایم از جمله مواردی است که حوزه ی دانش و تخصص وکیل کیفری قرار می گیرد. با چنین وصفی می توان گفت حساسیت های شغلی بسیار بالایی متوجه وکیل کیفری خواهد بود. چرا که حساسیت و پیچیدگی دعاوی کیفری بالاست و ورود به چنین عرصه هایی نیازمند توانمندی و روحیه ای قوی می باشد.

وکیل کیفری با دانش و تخصص ویژه در زمینه ی امور جزایی و کیفری، بر قوانین جزایی کشور کاملا مسلط می باشد. آشنایی با روند دادرسی پرونده های کیفری و اشراف کامل بر سیستم قضایی ایران در زمینه ی امور جزایی از دیگر ویژگی هایی مهمیست که می توان به آن اشاره نمود. از طرفی آداب برخورد با متهمین و مجرمین از دیگر مواردیست که حائز اهمیت است.

متاسفانه بسیاری از پرونده های کیفری با مجازات های سنگینی همراه می باشند. مجازات هایی که گاها در سرنوشت فرد تأثیرگذار می باشد و ممکن است غیرقابل جبران باشد. از سوی دیگر این نکته را همواره بایستی در نظر داشت که رعایت اصول دادرسی عادلانه در راستای حفظ حقوق فرد یکی از اصلی ترین ارکان حقوق جزا به حساب می آید. این دادرسی عادلانه موارد متعددی همچون دسترسی به وکیل را شامل می گردد. حضور یک وکیل کیفری باتجربه و متخصص می تواند در روند دادرسی پرونده ی کیفری بسیار مؤثر واقع گردد و در صدور رأی مقتضی تأثیر گذار خواهد بود. بالاخص در مواردی که فرد با اتهام سنگینی نظیر قتل مواجه است و مجازات اعدام در انتظار او می باشد.

وکیل کیفری در چه حوزه هایی فعالیت دارد؟

مقوله ی دفاع به منظور حفظ حقوق متهم و جلوگیری از تضییع آن بسیار بااهمیت است. بالتبع در رابطه با پرونده های کیفری، دفاع در درجه ی بالاتری از اهمیت قرار می گیرد. چرا که ارائه ی یک دفاع عادلانه و مستند به قوانین می تواند در وضعیت و سرنوشت متهم تأثیرگذار باشد و در پاره ای موارد آن را دگرگون کند. به طور کلی مباحثی همچون اثبات بی گناهی فرد و دفاع از او در رابطه با پرونده های کیفری از تخصص های خاصی است که در رابطه با وکیل کیفری مطرح می گردد.

البته مراجعه به وکیل کیفری فقط مختص متهم و مجرم نیست. گاهی فرد در جایگاه شاکی و زیان دیده از جرم واقع می گردد و نیاز به وکیل کیفری دارد. وکلیلی که بتواند تمام قداز حقوق موکل خود دفاع کرده و در احقاق حقوق موکل خویش توانمند باشد.

حقوق جزا دایره ی وسیع و گسترده ای از موارد متعدد را در بر می گیرد و بخش عمده ای از دانش و تخصص وکیل کیفری در این رشته رقم میخورد. البته تجربه ی وکیل در زمینه ی رسیدگی به پرونده های کیفری که در طول سالیان متمادی به دست می آید را نباید فراموش کرد.

ویژگی هایی که یک وکیل کیفری خوب را متمایز می سازد.

وکیل کیفری وظیفه دارد که در تمامی جلسات رسیدگی دادگاه در کنار موکل خویش حضور یابد و با پیگیری مستمر پرونده و صداقت در عمل و بیان او را تا آخرین لحظه همراهی نماید. بدیهی است که حضور یک وکیل دلسوز و متعهد به خصوص در شرایط حساس و بحرانی می تواند تأثیرات بسیار مثبتی به همراه داشته باشد. ضمن اینکه از اطاله ی دادرسی پرونده نیز جلوگیری خواهد شد.

تنظیم شکایت کیفری،مراجعه به مراجع قضایی، آشنایی با روند حقوقی و دادرسی در زمینه ی امور کیفری، آشنایی با ادله ی اثبات دعوی، آشنایی با حقوق متهم و آشنایی با انواع جرایم و مجازات های آن از مهم ترین مواردیست که باید از یک وکیل کیفری باتجربه و متخصص انتظار داشت. تبلور این تخصص در جایی نمود پید می کند که رأی نهایی دادگاه کاملا منطبق با یک رأی عادلانه باشد . به عبرات دیگر حقوق فرد به بهترین شکل ممکن حفظ گردد و از همه مهم تر اینکه عدالت تحقق یابد.

اطاله ی دادرسی و طولانی شدن زمان رسیدگی به پرونده در زمینه ی دعاوی کیفری از معضلاتیست که همیشه در سیستم قضایی به چشم می خورد. در چنین شرایطی متهم ممکن است مدتهای طولانی را در زندان گذرانده و در انتظار رسیدگی به پرونده و صدور حکم باشد.

تعهد و حفظ اسرار موکل در کنار صداقت از شاخصه هاییست که در رابطه با وکیل کیفری بسیار حائز اهمیت است.

وکیل کیفری

انجام مشاوره حقوقی

دعاوی کیفری از سابقه ای دیرینه ای برخوردار است. سابقه ای که قدمت آن به بلندای تاریخ بشریت می رسد. ارتکاب جرم همواره در جوامع انسانی وجود داشته و انسان ها رو در رویارویی یکدیگر قرار داده است. با روی کار آمدن قوانین کیفری، ساز و کاری تعبیه شد تا عدالت به شکلی بهتر و کامل تر تحقق یابد. در این راستا نمی توان نقش وکیل را نادیده گرفت.

در سال های اخیر وکیل کیفری به عنوان یکی از مهم ترین تخصص های حقوقی همواره مطرح بوده و نقش پررنگی در سیستم قضایی دارد. چنانچه ناگزیر از اقامه ی دعوی کیفری هستید و یا اتهامی به شما وارد شده است، با انتخاب یک وکیل کیفری شایسته و باتجربه می توانید شرایطی مطلوب تر برای خود رقم بزنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره حقوقی در این زمینه می توانید با مجموعه ی دکتر امیر جوای در ارتباط باشید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *