پای نتورک (Pi Network) یکی از پروژه های ارز دیجیتال است که استخراج آن مستقیما از طریق گوشی تلفن همراه صورت می پذیرد. این وعده ای جذاب و جالب به نظر می رسد که اخیرا سر و صدای زیادی هم ایجاد کرده است. کاربران طرفدارش معتقدند که برای پای نتورک آینده ای مشابه به بیت کوین رقم می خورد. در حالی که مخالفان و منقدان این پروژه بر این باورند که این صرفا تله ای برای کلاهبرداری است. استخراج و به دست آوردن رمزارزهایی مانند بیت کوین آسان نیست و به زمان و هزینه ی زیادی نیاز دارد. در چنین شرایطی رمزارزی که استخراج آن از طریق گوشی صورت پذیرد و آینده ای درخشان در انتظارش باشد بسیار وسوسه انگیز به نظر می رسد.

به نظر شما ارز دیجیتال پای نتورک می تواند ارزشمند قلمداد شود؟ آیا با پروژه ی پای نتورک آشنایی دارید؟ در ادامه با ما همراه باشید.

پای نتورک

نگاهی به پروژه ی پای نتورک

حدود چهار سال پیش یکی از پروژه های ارز دیجیتال بسیار جنجال برانگیز شد. به طوری که کاربران آن بر این باور بودند که بیت کوین جدیدی در راه است و قرار است به زودی به جمع ثروتمندان بپیوندند. نام این پروزه پای نتورک بود. نوعی ارز دیجیتال مشکوک که چالش های بسیار زیادی را پیش روی کاربران قرار داد. پروژه ی پای نتورک ماهیتی شبکه مانند دارد و شعار اصلی آن با این مضمون است که می توانید برای استخراح این رمزارز از گوشی تلفن همراه خود استفاده کنید. شعارهایی از قبیل سرمایه دار شدن در کوتاه ترین زمان ممکن کافی بود تا نگاه های بسیاری به سمت آن معطوف شود.

پای نتورک از طریق وب سایت رسمی خود به دنیا معرفی شد و در مدت زمان کوتاهی جنبه های تبلیغاتی آن آشکار شد. شک و شبهات بسیاری پیرامون رمزارز پای نتورک وجود دارد و جنبه های فنی آن هرگز منتشر نشده است. همین امر این شک را دامن می زند که به احتمال قوی نوعی کلاهبرداری حرفه ای مطرح است. البته توسعه دهندگان و خالقان این پروژه افراد تحصیل کرده و شناخته شده ای هستند و نمی توان قاطعانه در این زمینه نظر داد.

علی رغم تمامی شبهات و شایعات پای نتورک به آرامی در چند صرافی بزرگ و معتبر معرفی شد. تیم پای نتورک بارها این موضوع را اعلام کرده که چنین امری را تأیید نمی کند. به این معنا که تلویحا اشاره می کنند پروژه ی آنها به اتمام نرسیده و هنوز جای کار دارد. پروژه ی پای نتورک روی هیچ کدام از شبکه های بلاکچین شناسایی نشده و هنوز قیمت رسمی آن اعلام نشده است. با این حال بسیاری از شبکه های اجتماعی نظیر کانال های تلگرامی در صدد تبلیغ و معرفی آن هستند و افراد بسیار زیادی حاضرند سرمایه های خود را تزریق کنند. البته این امر را بایستی در نظر داشت که که هیچ یک از این صرافی ها مسئولیتی در قبال چنین رمزارزهایی ندارند و مسئولیت چنین انتخاب هایی متوجه خریداران خواهد بود.

در حال حاضر پای نتورک در هیچ کدام از صرافی ها حضور ندارد و ارزش آن مشخص نیست.

دانلود اپلیکیشن پای نتورک

پای نتورک یک اپلیکیشن دارد که می توان روی گوشی دانلود و نصب کرد. این اپلیکیشن در حال حاضر از طریق سرویس هایی نظیر گوگل پلی در دسترس است و هیچ مانعی برای آن وجود ندارد. در حال حاضر سرویس گوگل آن را مخرب تشخیص نداده و هروزه تعداد زیادی از افراد آن را روی گوشی خود نصب می کنند. نکته ی قابل توجه ماجرا اینجاست که این پروژه نیاز به سرمایه ی اولیه و واریز وجه ندارد. کاربران می توانند با نصب اپلیکیشن و پذیرش قوانین استخراج را استارت بزنند. نه خبری از مصرف برق است و نه دیتا، همین امر شک و شبهه را بیشتر می کند که آیا واقعا نوعی استخراج رمزارز مطرح است و یا اعداد و ارقامی می بینیم که هیچ ارزشی ندارند.

نظریات منتقدین 

بیت کوین تجربه ی متفاوت و ارزشمندی بود که ثابت کرد یک ارز دیجیتال در آغاز مسیر خود می تواند بسیار غیرقابل پیش بینی باشد. رمزارزی که در روزهای آغازین تولد خود برای خرید پیتزا مورد استفاده قرار گرفت، در مدت زمان کوتاهی به ارزشمندترین دارایی دیجیتال دنیا تبدیل شد. بنابراین این احتمال وجود دارد که چنین آینده ای در انتظار پای نتورک باشد و چندان اغراق آمیز نیست. اما بسیاری از مراحل و قسمت های پروژه ی پای نتورک کماکان تکمیل نشده و گزارش های زیادی مبنی بر نقص و عدم امنیت آن به گوش می رسد. این موضوع حاوی نکات فنی و تخصصیست که صرفا کاربران حرفه ای می توانند آن را درک و تحلیل کنند و در کل ایرادهای بسیاری به این پروژه وارد است.

کارشناسان بر این باورند که رمزارزهای قابل استخراج از طریق شبکه ی بلاکچین دارای ساز و کار مشخصی هستند و شفافیت ساختار آنها کاملا نمایان است. اما در رابطه با پروژه ی پای نتورک هیچگونه ساختاری مبنی بر استخراج از طریق شبکه ی پای نتورک به چشم نمی خورد. همچنین هویت آن ناشناخته است و هنوز مشخص نیست که دقیقا با یک رمزارز روبرو هستیم یا پروژه ی ساده تری پیش روی ماست.

Pi نام ارز دیجیتال این پروژه است و تا به امروز هیچگونه تأیید رسمی از سوی هیچ شخص معتبری برای خرید و فروش آن اعلام نشده است. عدم شفافیت پروژه و اغراق آمیز بودن به این امر بیشتر دامن می زند که به احتمال زیاد نوعی کلاهبرداری ارز دیجیتال در میان باشد. با این حال نمی توان صد در صد این موضوع را تأیید کرد. به نظر می رسد که عامیانه بودن و ترند شدن این پروژه در مدت زمانی کوتاه از اعتبار و رسمیت آن کاسته است و به همین دلیل وعده های آن پوچ به نظر می رسد.

پای نتورک

انجام مشاوره تخصصی 

از نظر فنی و تخصصی عملیات استخراح و ماینینگ ارز دیجیتال پروسه ای پیچیده است و به محاسبات پیشرفته ای نیاز دارد که صرفا از طریق منابع برق کافی و سیستم های کامپیوتری دارای سخت افزارهای قوی و قدرتمند امکانپذیر است. بناراین چندان عقلانی نیست که بتوان از طریق گوشی تلفن همراه یک ارز دیجیتال ارزشمند و معتبر را استخراج نمود. چون در این صورت اساس پروژه هایی نظیر بیت کوین زیر سوال می رود و چالش های بسیار زیادی به وجود می آیند. علاوه بر این بدیهی است که در صورت استخراج رمزارز از طریق گوشی تلفن همراه، فشار بسیار زیادی به سیستم گوشی وارد می شود که این هم جای بحث دارد.

با یک جمع بندی کلی و با توجه به مطالبی که بیان کردیم به نظرر می رسد که در رابطه با پروژه ی پای نتورک جای بحث و بررسی های بیشتری وجود دارد و هنوز شفافیت و اعتبار آن احراز نشده است. با این حال کارشناسان توصیه می کنند که در برخورد با آن آگاهانه تر تصمیم بگیرید و تأمل بیشتری کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره تخصصی در این زمینه می توانید با مجموعه ی دکتر امیر جوادی در ارتباط باشید.

3 دیدگاه

  1. درود بر شما!
    پای نتورک که پولی از کسی نمی گیرد، کلاهبرداری شامل چه مواردی می تواند باشد؟
    لطفا پاسخ بدهید.
    با سپاس

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *