قرارداد های مشارکت در ساخت + تحلیل حقوقی

قرارداد های مشارکت در ساخت از اقسام قراردادهای همبستگی به شمار می روند در قراردادهای مشارکت در ساخت دو طرف برای تحقق هدف واحد تلاش می کنند. به همین علت منافع هر یک از طرفین در گرو اقداماتی است که طرف مقابل انجام می دهد. برای توضیحات تکمیلی در ادامه با وکیل جوادی همراه باشید…

سیر تا پیاز قرارداد مشـارکت در سـاخت

ممکن است قرارداد مشارکت در ساخت دو طرف داشته و بعضاً ممکن است سه طرف در این قرارداد دخالت کنند. به این صورت که ممکن است قرارداد مشارکت در ساخت میان شخص سازنده و مالک زمین یا خانه منعقد شود. یا ممکن است میان مالک و سازنده و سرمایه گذار هر سه شخص منعقد شود. در بسیاری از مواقع دیده شده است که سازنده و سرمایه گذار یک طرف قرارداد بوده و صاحب ملک طرف دیگر قرارداد محسوب می شود.

هر چند در جریان این نوع قراردادهای مشارکت در ساخت، سه طرف دخالت دارند. ولی در واقع دو طرف قرارداد با منافع متعارض روبروی هم قرار می گیرند.

قرارداد های مشارکت در ساخت

از آنجایی که قراردادهای مشارکت در ساخت نیازمند همکاری و تشریک دو طرف قرارداد برای پیشبرد هدف قرارداد هستند. لذا مالک و سازنده تا پایان قرارداد به یکدیگر وابسته بوده و موانعی که از جانب هر یک از طرفین ایجاد می شود باید هر چه سریعتر رفع گردد. تا زمانی که هدف قرارداد مشارکت در ساخت تامین نشده است. طرفین قرارداد نسبت به یکدیگر متعهد بوده و نمی توانند به بهانه طولانی شدن فرایند اجرای پروژه از اجرای وظایف خود سرباز زنند.

بلکه تا زمانی که قرارداد فسخ نشده یا توسط طرفین آن اقاله نشده است. لازم و ضروری است که دو طرف قرارداد برای تعهداتی که در جریان قرارداد در مورد آن بحث شده است، امکانات مناسبی را ترتیب دهند. مالک زمین خود را به طور کامل و براساس مبانی قانونی در اختیار سازنده قرار می دهد. سازنده نیز به تعهدات قراردادی که در طی قرارداد مشارکت در ساخت به عهده گرفته است، ملتزم می شود.

لذا هر یک از دو طرف در برابر یکدیگر الزاماتی را باید بپذیرند. و رعایت کنند تا هدف نهایی آن که همان تسهیم در املاک ساخته شده است؛ تامین گردد.

متن قرارداد های مشارکت در ساخت

متن قرارداد و تعهداتی که دو طرف بر عهده می گیرند اهمیت بسیار زیادی دارد. به نحوی که اگر دو طرف قرارداد مناسبی را تنظیم کرده باشند دیگر نباید نگران عدم انجام تعهدات و یا گرفتار پروسه قضایی شد. زیرا یک قرارداد مناسب می تواند ضمانت اجراهای مناسبی را تعیین کند. به نحوی که در صورت تخلف هر یک از طرفین قرارداد نهاد داوری نیز به طرز مناسبی براساس تعهدات هر یک از طرفین رای عادلانه ای صادر کند.

اگر قرارداد مشارکت در ساخت به صورت حرفه ای تنظیم شده باشد. افراد نمی توانند تفسیرهای متفاوتی از آن داشته باشند. و یا این که مرجع قضایی در شرایطی که طرفین به اختلاف رسیده اند تفاسیر متفاوت تری از آنچه که نیت و قصد طرفین بوده است ارائه دهد, لذا بایسته و شایسته است در تنظیم قراردادهای مشارکت در ساخت به صورت حرفه ای عمل شده و طرفین برای قرارداد اهمیت ویژه ای قائل شوند.

زیرا قرارداد می تواند به خوبی بسیاری از چالش هایی که بعدها ممکن است دامن گیر طرفین قرارداد شود را کنترل کرده. و نسبت به اجرای قرارداد امیدوارم کند. بسیاری از مشکلات ناشی از قراردادهای مشارکت در ساخت به دلیل عدم پیش بینی مقرره قراردادی در رابطه با تعهدات هر یک از طرفین می باشد. که این مساله در نهایت منجر به اختلافات قراردادی می شود که ممکن است در محکمه و توسط قاضی نسبت به حل و فصل این اختلاف اقدام شود. در هر صورت با ایجاد هر اختلافی و تلاش برای حل آن، زمان دو طرف از دست رفته و ممکن است از دست دادن زمان آسیب های جبران ناپذیری را به طرفین قرارداد تحمیل کند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *