صرافی ارز دیجیتال یکی از مهم ترین ارکان دنیای رمزارز هاست. یک پایگاه امن و مطمئن که به وسیله ی آن می توانید معاملات رمزارزی خود را انجام دهید. در این راستا قوانین مرتبط با صرافی ارز دیجیتال از مواردی است که به عنوان یک کاربر دنیای کریپتوکارنسی بایستی به آن توجه داشته باشید. اگر به تازگی وارد دنیای رمزارز ها شده اید و به دنبال یک صرافی معتبر و امن هستید بایستی به دو سؤال مهم زیر توجه داشته باشید.
1- به نظر شما یک صرافی ارز دیجیتال مطمئن بایستی چه ویژگی هایی داشته باشد؟
2- چه قوانینی در رابطه با صرافی ارز دیجیتال وجود دارد که بایستی به آن توجه داشت؟
پاسخ به این دو سؤال مهم می تواند در روند سرمایه گذاری شما و میزان موفقیتی که در آینده کسب می کنید بسیار تأثیرگذار باشد. در ادامه با ما همراه باشید.
صرافی ارز دیجیتال در نگاهی کوتاه
با رونق معاملات ارز دیجیتال در سطح دنیا و روی کار آمدن دارایی های مجازی بالتبع شکل و کارکرد صرافی ها نیز دستخوش تغییراتی گردید . به طوری که امروزه با صرافی هایی مواجه هستیم که مختص ارز دیجیتال و رمزارز ها می باشند. در واقع امروزه صرافی ارز دیجیتال یکی از پایه های اصلی بازار رمزارز ها را تشکیل می دهد.
صرافی ارز دیجیتال (cryptocurrency exchange) مکان و یا فضایی است که کاربران و معامله گران ارز دیجیتال می توانند از طریق آن اقدام به خرید و فروش و معاملات رمزارز های خود نمایند. در حال حاضر صرافی ارز دیجیتال به دو صورت فیزیکی و آنلاین در دسترس کاربران قرار دارد.
قوانین مرتبط با صرافی ارز دیجیتال چیست؟
زمانی که می خواهید از امکانات یک صرافی استفاده کنید نکات و قوانین حقوقی متعددی پیش روی شما قرار می گیرد.
مهم ترین نکته ای که در این میان بایستی به آن توجه داشته باشید قوانین و مقرراتی است که از سوی صرافی مورد نظر وضع گردیده است. تمامی کاربران در بدو ورود به صرافی های ارز دیجیتال بایستی ابتدا ثبت نام کنند. به این معنا که احراز هویت کاربران انجام می پذیرد و در ادامه به عضویت آن صرافی پذیرفته می شوند. در ادامه پاره ای از مقررات و قوانین پیش روی کابران قرار می گیرد که در انتهای آن کاربر بایستی با یک تیک رضایت خود را مبنی بر پذیرفتن آن قوانین اعلام نمایند. به عبارت دیگر با یک قرارداد حقوقی یک جانبه روبرو هستیم که از سوی صرافی تنظیم شده است. تیک زدن کاربران نشان می دهد که مفاد این قرارداد توسط کاربران پذیرفته شده است.
نکته ی اصلی قضیه همینجاست که در مفاد این قوانین چه مواردی لحاظ شده و به چه نکاتی اشاره شده است. چه تعهداتی در بر می گیرد و چه حمایت هایی صورت می پذیرد؟ سعی کنید با دقت هرچه تمام این قوانین را مطالعه کرده و در صورت نیاز از افراد آگاه و باتجربه مشاوره بگیرید. ممکن است در لابه لای این قوانین پاره ای از موارد به ضرر شما باشد و یا در سرمایه گذاری و معاملات آینده ی شما خللی وارد نماید.
10 نکته ی مهم در رابطه با صرافی ارز دیجیتال
- به طور دقیقی بررسی کنید که صرافی مورد نظر تا چه میزانی پشتیبان سرمایه گذاری شماست.
- امنیت صرافی ارز دیجیتال را از نظر هک و حملات سایبری به دقت بررسی نمایید.
- طریقه ی ارتباط با صرافی و نحوه ی پیگیری معاملات شما بسیار مهم است. آیا این صرافی صرفا آنلاین است؟ آیا صرافی به صورت فیزیکی فعالیت می کند؟
- آدرس دفتر مرکزی صرافی مورد نظر شما کجاست؟ در چه کشورهایی شعبه دارد؟
- صرافی مورد نظر شما از چه رمزارز هایی پشتیبانی می کند؟
- اعتبار صرافی رمزارز مورد نظر را چگونه ارزیابی می کنید؟
- صرافی مورد نظر با چه محدودیت هایی برای معاملات شما همراه است؟
- آیا قوانین صرافی مورد نظر شما به روز و کارامد است؟
- صرافی مورد نظر چه تعهداتی در برابر شما بر عهده می گیرد؟
- آیا صرافی مورد نظر شما از پاسخگویی مناسب برخوردار است؟
یک نکته ی مهم در رابطه با انتخاب صرافی رمزارز
در یک دسته بندی کلی صرافی های ارز دیجیتال به دو دسته ی متمرکز و غیرمتمرکز تقسیم بندی می شود. این دسته بندی با توجه به نحوه ی مالکیت کیف پول الکترونیک کاربران آنها می باشد.
صرافی ارز دیجیتال متمرکز به اینگونه است که کاربران جهت تضمین معاملات خود کلید خصوصی کیف پول خود را در اختیار صرافی مورد نظر قرار می دهند .
اما در صرافی ارز دیجیتال غیرمتمرکز کلید خصوصی کیف پول الکترونیک تنها در اختیار کابران قرار دارد و امنیت معاملاتی که انجام می شود از طریق اشخاص ثالث تأمین می گردد. در صرافی های غیرمتمرکز بیشتر معاملات از طریق قرارداد های هوشمند صورت می پذیرد و در صورتی که کلید خصوصی افراد مفقود گردد هیچ راهی برای بازگرداندن دارایی افراد وجود ندارد.
این نکته را در نظر داشته باشید که قوانین مرتبط با صرافی ارز دیجیتال و مقررات داخلی هریک از این صرافی ها متفاوت بوده و تعهداتی که در قبال مشتریان بر عهده می گیرند متفاوت است.
انجام مشاوره حقوقی
این مسأله را همواره به خاطر داشته باشید که صرافی ارز دیجیتال به عنوان مجری و واسطه ی معاملات رمزارزی شناخته می گردد. در نتیجه با چالش های بسیار زیادی روبرو خواهد بود و در قبال سرمایه های افراد مسئولیت های فراوانی بر عهده دارد. طبیعی است که با ساز و کارهایی در قالب ایجاد قوانین داخلی مرز و محدوده ی این مسئولیت را تعیین کرده و آن را به حداقل میزان ممکن خود برساند. به هر میزانی که قوانین وضع شده از سوی صرافی بتواند امنیت معاملات و سرمایه گذاری کاربران را به شکل بهتری تأمین کند و دایره ی وسیع تری از تعهدات را شامل گردد می توان نتیجه گرفت با یک صرافی ایمن و مطمئن روبرو هستیم.
در حال حاصر هیچ قانون منسجم و یکپارچه ای در رابطه با رمزارز ها و صرافی های ارز دیجیتال در دنیا در دنیا و از جمله ایران وجود ندارد. با این حال دنیای کریوپتوکارنسی سهم عمده ای از بازارهای مالی را در دست دارد و پذیرای سرمایه های کلانی می باشد. با چنین وصفی لزوم توجه به ابعاد حقوقی قضیه جهت حفظ حقوق کاربران و جلوگیری از تضییع حقوق آنها بسیار ضروریست. آموزش نکات حقوقی مهم و کاربردی در این حوزه می تواند ریسک های احتمالی را به حداقل میزان ممکن برساند. ضمن اینکه تجربه ی یک سرمایه گذاری موفق برای افراد رقم می خورد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاوره حقوقی در این زمینه می توانید با مجموعه ی دکتر امیر جوادی در ارتباط باشید.